BizRemote by certSIGN Companii Stiri

9 tone de echipamente medicale aduse din China de Tarom

4 apr. 2020 < 1 min

9 tone de echipamente medicale aduse din China de Tarom

Reading Time: < 1 minut

Companiile aeriene trebuie să găsească și ele soluții pentru a face față acestei perioade dificile pe care o traversăm.

O aeronavă Boeing 737-800 NG a Companiei Naționale de Transporturi Aeriene (Tarom) a fost adaptată pentru a putea importa din China 9 tone de materiale sanitare necesare țării noastre.

 Aceasta este prima dată când o aeronavă Tarom efectuează un zbor comercial de tip full cargo. Avionul a decolat de pe aeroportul București Otopeni pe 2 aprilie, pe ruta Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) și a revenit în țară în seara zilei de 3 aprilie.

 Șapte angajați ai companiei au făcut parte din echipajul de zbor care a efectuat transportul: trei piloți comandanți, Cristian Iancu, Adrian Preda, Mădălin Gherghina, sub conducerea directorului de zbor, pilotul instructor Florin Susanu, doi tehnicieni aeronave, Florin Postolache și Cristian Mitu și un loadmaster, Andrei Petre. 

„Încercăm activ să găsim soluții și să venim cu propuneri în sprijinul autorităților, iar faptul că șapte dintre colegii noștri s-au oferit voluntar să înfrunte orice risc și să zboare către China este o dovadă în plus că suntem pregătiți să rămânem în prima linie. Le mulțumesc pentru efort lor și celorlalți colegi care au lucrat la conversia celor două aeronave pentru a obține, într-un timp foarte scurt, această capabilitate de transport marfă. Menționez faptul ca aceasta cursă nu ar fi fost posibilă fără imensul sprijin acordat de către Reprezentanții Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României în Republica Populară Chineză și Ambasadei Republicii Populare Chineze în România”, a spus directorul general Tarom, George Barbu.

Pentru a efectua transporturi tip full cargo cu materiale sanitare, Tarom a convertit două dintre avioanele de pasageri de tip Boeing 737-800 NG, pe care le are în flotă.

Credit foto : ID 160325528 © LCVA | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: