Finanțe Stiri

Plățile cu cardul, în creștere

19 apr. 2019 < 1 min

Plățile cu cardul, în creștere

Reading Time: < 1 minut

catalin cretu visa 1 e1555686014904Plata cu cardul Visa la comercianți a crescut cu 34% anul trecut, a anunțat Cătălin Crețu, directorul general Visa pentru România, Croația, Malta și Slovenia, într-o conferință de presă.

Reprezentantul Visa a arătat că valoarea plăților a crescut cu 3 puncte procentuale peste media pieței. Totodată, numărul plăților cu Visa la comercianți a crescut cu 40% (față de 32% media pieței). Totodată, tranzacțiile cu cardurile la POS au continuat să crească mai mult în raport cu retragerile la ATM.

„La nivelul cardurilor Visa, 7 din 10 tranzacții sunt plăți la comercianți, în condițiile în care acum 3-4 ani retragerile cu numerar erau mult mai numeroase decât plățile”, a spus Cătălin Crețu. El a arătat că s-a înregistrat o creștere extraordinară a comerțului electronic.

Reprezentantul Visa a arătat că 2018 a reprezentat și o consolidare plăților contactless.

„România, ca număr de plăți contactless din plățile făcute în mediul fizic, este alaturi de alte tari din Europa Centrala si de Est, în top 10 la nivel global (…) În acest moment, 1 leu din fiecare 2 lei cheltuiți cu cardul Visa se cheltuie printr-o tranzacție contactless. Peste 70% din cardurile Visa sunt contactless și peste 90% dintre POS-uri sunt contactless”, a declarat Cătălin Crețu, adăugând că infrastructura este pregătită pentru plățile cu telefoanele mobile, ceasuri sș alte dispozitive de tip wearable.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: