Finanțe Stiri

Asigurare teatrala

30 dec. 2014 2 min

Asigurare teatrala

Reading Time: 2 minute

In luna noiembrie, Teatrul National “I.L. Caragiale” din Bucuresti (TNB) si-a deschis portile pentru public, in noua forma arhitectonica, dupa ce a trecut printr-un proces de consolidare si refacere. Pentru ca este nevoie si de protectie, din luna decembrie, bunurile detinute de TNB sunt asigurate de catre Allianz-Tiriac Asigurari. Polita de asigurare a bunurilor TNB este oferita de Allianz-Tiriac Asigurari sub forma de sponsorizare si include in acoperire echipamente tehnologice (masini utilaje si instalatii), mobilier si obiecte de inventar (ex: decoruri) s.a. Polita emisa pentru o perioada de 12 luni ofera protectie de tip “toate riscurile”: de la incendiu, trasnet, explozie, inundatie de la apa de conducta si pana la cutremur sau alte riscuri catastrofice. Suma asigurata, reprezentand valoarea bunurilor ce fac obiectul asigurarii este de 23,5 milioane lei.

”Acordarea acestei protectii este un prim pas pe care il facem in directia sustinerii uneia dintre cele mai importante institutii de cultura din Romania, reper si simbol al valorilor locale. Asocierea cu Teatrul National Bucuresti nu este intamplatoare; la baza acestui parteneriat stau valori comune solide; de la incredere si responsabilitate, la reputatie si stabilitate. Facem astfel un gest prin care dorim sa aratam ca, pentru Allianz-Tiriac valorile culturale romanesti sunt importante”, explica Remi Vrignaud, Directorul General al Allianz-Tiriac Asigurari.

Pentru Allianz-Tiriac nu este prima data cand deruleaza programe de sustinere a valorilor culturii romanesti. De-a lungul timpului, compania a asigurat simboluri si programe culturale reprezentative, asa cum este cazul Ateneului Roman, Festivalului International de Film Transilvania – TIFF sau Festivalului de Teatru de la Sibiu si mai mult, chiar a gazduit in sediul central Allianz-Tiriac expozitii de pictura ale unor artisti plastici romani.

“Teatrul National  « I.L.Caragiale » reprezinta un adevarat brand cultural national şi este unul din principalii generatori de imagine a Romaniei – afirma Ion Caramitru, Directorul General al Teatrului National. In urma reconstructiei cladirii si a redimensionarii institutionale, care se apropie de finalizare,  Teatrul National „I.L.Caragiale“ din Bucureşti  işi  propune sa devina “Un teatru nou pentru un public nou “ si isi asuma o vocatie culturala polivalenta:  institutia va functiona ca un centru cultural complex, dotat nu doar cu sali de teatru, ci şi cu spatii expozitionale si alte spatii alternative, cu un Muzeu al TNB, o sala de lectura, cu  librarii, cafenele etc. in care se vor derula proiecte diverse, in cadrul  programului “TNB-PARATEATRAL.”

Debutul parteneriatului dintre Allianz-Tiriac Asigurari si Teatrul National “I.L. Caragiale” din Bucuresti (TNB) a fost marcat printr-o proiectie inedita pe cladirea TNB.

Astfel, cladirea Teatrului National Bucuresti va fi iluminata in albastru, culoarea Allianz-Tiriac, trecatorii avand ocazia sa vada o proiectie luminoasa de exceptie (prima de acest fel pe cladirea TNB), ce subliniaza valorile comune aflate la baza parteneriatului dintre TNB si Allianz-Tiriac: cooperare, integritate, responsabilitate, inovatie, incredere, traditie.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: