CEO Biz Exchange Companii Interviuri

Accent pe inovație

21/06/2017 2 min read

Accent pe inovație

Reading Time: 2 minute
Liudmila Climoc, CEO, Orange

Principalul rol al unui lider de business, în viziunea Liudmilei Climoc, CEO al Orange România, este de a crea mediul potrivit pentru ca echipele să aibă rezultate bune și să inoveze.

Care a fost prima decizie luată după preluarea poziției de CEO al Orange România?  

În calitate de CEO al Orange Ro­mânia, misiunea mea este să consolidez poziția de lider pe care compania o deține pe piața locală și să dezvolt un mediu propice inovațiilor care răspund nevoilor și așteptărilor clienților noștri. Primul pas decisiv făcut la începutul mandatului meu este transformarea Orange România într-un operator convergent. De altfel, este în continuare una dintre cele mai importante direcții strategice ale companiei.

Cum vedeți rolul unui CEO într-o companie în 2017?

Cred că un lider are rolul de a crea mediul potrivit pentru ca oamenii să livreze rezultate și să inoveze. De asemenea, CEO-ul are un rol important în stimularea unei atitudini deschise față de schimbare și în sprijinirea abilității companiei de a inova și de-ași menține agilitatea, de a se adapta pieței.

Cu cine vă sfătuiți când trebuie să luați decizii importante legate de companie?  

Cele mai bune sfaturi le primesc de la echipa mea, cu care mă consult permanent atunci când avem de luat decizii importante. Mă mândresc cu echipa Orange, își cunoaște bine businessul, este dinamică, deschisă spre nou și inovație. Nu există provocări pe care să nu le trecem cu bine împreună.

Aveți un mentor? Sunteți mentor pentru altcineva?

Cred că cei care m-au format ca om sunt în primul rând părinții mei, de la care am învățat  buna cuviință, compasiunea, etica și valorile morale. În sfera personală, de fiecare dată când am nevoie de o îndrumare sau de sprijin, primele persoane pe care contez sunt cele din familia mea. Pe de altă parte, în plan profesional am învățat ceva nou din fiecare interacțiune avută. Mă consider privilegiată că am avut și am oportunitatea să lucrez cu experți și lideri deosebiți care îmi oferă sfaturi bune și sunt alături de mine în traseul meu profesional. Ceea ce îmi întărește convingerea că, indife­rent de domeniu, este esențial să nu te limitezi, să accepți provocări noi și să fii mereu în căutarea unor noi soluții.

Sunteți activă pe rețelele sociale?

Da, încerc să fiu activă, în special pe Twitter, un canal ‘’personal” care îmi permite să iau  pulsul în timp real. Pe Twitter există chiar o comunitate a echipei Orange, atât din România cât și global, din întregul grup. Este un mediu care permite schimbul de informații, de unde aflu despre proiecte inovatoare, noutăți și exemple de bune practici.

Care e primul lucru pe care îl faceți când ajungeți la birou?                                                    

Îmi place să îmi încep ziua citind presa, articole de specialitate și trecând în revistă noutățile.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă