Companii Stiri

Achizitie pe piata bauturilor energizante

11 feb. 2015 < 1 min

Achizitie pe piata bauturilor energizante

Reading Time: < 1 minut

Amway a achizitionat brandul de bauturi energizante XS, co-fondat in anul 2001 de David Vanderveen, un fost intreprinzator Amway.

In urma acestei tranzactii, David Vanderveen va ocupa functia de Vice-Presedinte in cadrul companiei Amway si Director General al brandului XS.

XS este o bautura energizanta, fara continut de zahar, bogata in vitamine B, apreciata de consumatorii tineri cu varste de pana in 35 de ani.

Din 2003, Amway a devenit distribuitor exclusiv  al acestei bauturi, iar de atunci si pana in prezent, vanzarile au crescut cu pana la 150 milioane de dolari anual, cu o prezenta in 38 de piete la nivel global.

Potrivit companiei de cercetare de piata Euromonitor, piata bauturilor energizate se dezvolta in ritm rapid, extinzandu-se de la 3,8 miliarde de dolari in 1999 la 27,5 miliarde de dolari in 2013, cu o estimare de crestere anuala de pana la 13% in urmatorii trei ani. 

In 2013, Amway a inregistrat venituri totale de peste 11,8 miliarde dolari. Marcile Amway cu cele mai mari vanzari sunt reprezentate de vitaminele, mineralele si suplimentele alimentare Nutrilite, produsele de ingrijire a pielii Artistry si sistemele de tratare a apei, eSpring.

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: