Management

Achizitie pe piata farmaceutica

7 oct. 2014 < 1 min

Achizitie pe piata farmaceutica

Reading Time: < 1 minut

Bayer a finalizat procesul de achizitie a diviziei de medicamente fara prescriptie si produse de ingrijire personala a companiei Merck & Co din SUA, printr-o tranzactie de 14,2 miliarde de dolari.

Integrarea afacerii achizitionata a fost initiata cu succes, iar divizia nou formata, prin unirea celor doua afaceri de medicamente fara prescriptie medicala si produse de ingrijire personala este condusa de Erica Mann, membru al Comitetului Executiv Bayer Health Care si responsabila pentru divizia de medicamente fara prescriptie si ingrijire personala. Achizitia consolideaza semnificativ afacerea de medicamente a Bayer pe mai multe categorii terapeutice si zone georgrafice. Vanzarile  combinate ale celor doua companii s-au ridicat, in 2013, la 5,5 miliarde de euro, afacerea Merck & Co Inc contribuind cu aproape 2,2 miliarde de dolari.

Achizitia ofera companiei Bayer pozitia a doua la nivel mondial pe categoria medicamentelor fara prescriptie medicala – dupa afacerile combinate de medicamente fara prescriptie ale Novartis si GSK, in urma incheierii unui joint-venture anuntat spre finalizare in 2015 – si in fata liderului anterior al industiei, Johnson & Johnson.

“Aceasta achizitie este un mare pas pentru Bayer si ne propunem sa continuam extinderea afacerii importante de medicamente fara prescriptie medicala pe care o avem, atat prin crestere organica, cat si prin realizarea de achizitii”, explica Marijn Dekkers, CEO la Bayer.

Intr-o industrie extrem de diversa, Bayer este acum lider pe segmentul medicamentelor fara prescriptie medicala in America de Nord si cea Latina si lider in tratamente dermatologice si gastro-intestinale, doua dintre cinci, cele mai importante categorii de produse de ingrijire a sanatatii fara prescriptie medicala.  Divizia de medicamente fara prescriptie medicala si produse de ingrijire personala achizitionata este compusa in principal din produse pentru tratarea racelilor, alergiilor, sinuzitelor si gripelor, produse dermatologice, sau produse pentru sanatatea picioarelor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: