Business Stiri Tech

Acord de colaborare Horizon-Google pentru televizoare cu Android TV

aug. 7, 2020 2 min

Acord de colaborare Horizon-Google pentru televizoare cu Android TV

Reading Time: 2 minute

Acordul de colaborare semnat cu Google la începutul anului 2020 a permis echipei Horizon să diversifice oferta de produse prin integrarea sistemului de operare Android TV 9.0 (Pie) în noile soluții hardware, cât și a funcțiilor avansate de interconectivitate. Astfel, noile platforme Android TV cu certificarea „Works with Google Assistant” și functionalități precum „Chromecast Built-In”, îmbunătățesc experiența de vizionare și divertisment TV prin utilizarea comenzilor vocale pe dispozitive din familia Google Nest (Home Mini, Home, Home Max, Home Hub, etc.) sau prin partajarea conținutului de pe smartphone sau tabletă direct pe ecranul televizorului.

„Evoluția recentă a pieței electro-IT&C prezintă o creștere a cererii în zona soluțiilor de tipul Smart Home prin adoptarea noilor tehnologii Internet of Things (IoT) și Artificial Intelligence (AI), fapt care ne-a determinat să includem televizoarele Horizon în ecosisteme dinamice de tipul Smart Living and Connectivity, atât pentru a răspunde nevoilor consumatorilor, cât și pentru a susține un stil de viață în continuă transformare și cunoaștere.”, a declarat Cristian Postolachi, BDM Mobile & Consumer Electronics | Private Label NOD.

Horizon Smart Tv

În paralel, noua gamă de televizoare, construită în jurul platformei HORIZON Smart TV (HOS 3.0), va include începând de anul acesta certificarea „Works with Alexa”. Aceasta le oferă utilizatorilor posibilitatea de a transmite comenzi vocale prin împerecherea cu un dispozitiv Amazon Alexa (Echo Dot, Echo, Echo Show, Echo Spot, etc) și de a controla astfel funcții ale televizorului Horizon, precum pornirea / oprirea unităților, schimbarea canalului sau modificarea volumului.

Prețuri și disponibilitate

Televizoarele Horizon acoperă o plajă largă de modele și functionalităti, cu diagonale cuprinse între 24 inci (60 cm) și 75 inci (190 cm) disponibile la vânzare  la prețuri cuprinse între 449 Lei și 4.999 Lei.

Cumulat, în perioada 2018-2019, vânzările de televizoare Horizon au atins pragul de 280.000 de unități. Obiectivul pentru următorii ani este depășirea cifrei de 30 milioane de euro anual. În 2019, Horizon s-a menținut pe locul al 4-lea ca popularitate în România, cu o cotă de piață de 8,5%, in creștere cu 2% față de anul anterior, potrivit datelor companiei.

Lansat în 2005, Horizon se bazează pe o producție realizată în diferite fabrici din Turcia, Polonia, Ungaria și China.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: