Companii Management

Adrian Mihai, unul dintre fondatorii FAN Courier, preia funcția de CEO al companiei

30 mart. 2021 3 min

Adrian Mihai, unul dintre fondatorii FAN Courier, preia funcția de CEO al companiei

Reading Time: 3 minute

Adrian Mihai a preluat funcția de CEO în cadrul FAN Courier, liderul pieței locale de curierat, companie pe care a fondat-o acum 23 de ani alături de de Felix Pătrășcanu și Neculai Mihai.

Acționarii companiei și echipa de top management au decis ca Adrian Mihai să preia și atribuțiile de director general executiv, ca parte a procesului de simplificare a procedurilor de management și decizionale.

Felix Pătrășcanu și Neculai Mihai, ceilalți doi membri fondatori ai companiei, vor continua să se implice în activitatea curentă a companiei și în planurile strategice care vizează dezvoltarea FAN Courier și consolidarea poziției pe lider pe piața de profil.

„Mi-am asumat rolul de CEO al FAN Courier pentru că, în aceste timpuri interesante pe care le trăim, avem nevoie să creăm un cadru în care să luăm decizii mult mai rapid și să rămânem focusați pe obiectivele pe care le avem. Chiar dacă sunt implicat în dezvoltarea FAN Courier de mai bine de 23 de ani, noul rol este o provocare și sper ca, împreună cu echipa de management, să continuăm să dezvoltăm compania la fel de bine ca până acum și să consolidăm poziția de lider al pieței de curierat. Investim constant pentru a fi cât mai folositori, iar în acest demers mă bazez pe echipa pe care am construit-o, ale cărei valori sunt curajul, responsabilitatea, onestitatea și dorința de dezvoltare personală și profesională”.

Adrian Mihai, membru fondator și CEO al FAN Courier

Absolvent al Academiei de Educație Fizică și Sport, Adrian Mihai a intrat în antreprenoriat la 21 de ani și s-a implicat activ dezvoltarea FAN Courier încă de la lansare. De-a lungul evoluției companiei, noul CEO s-a concentrat în special pe menținerea unei bune relații cu clienții și pe consolidarea portofoliului de business.

Anul trecut, cifra de afaceri a FAN Courier a depășit anul trecut pragul de 1 miliard de lei, fiind mai mare cu peste 27% față de cea din 2019. Compania are pentru 2021 un bugetul de investiții de 20 milioane de euro.

„Intrăm într-o nouă etapă, dăm o nouă pagină a dezvoltării FAN-ului și ne-am gândit că ar fi bine să avem un CEO. N-a fost ușor, credeam că trebuie să aducem pe cineva din exterior, care ar fi avut nevoie de timp pentru acomodare,  pentru a înțelege businessul și, de fiecare dată, credeam că nu va găsi soluții deosebite pentru a dezvolta în continuare compania. Ne-am gândit că cel mai bine ar fi să alegem un CEO dintre noi, din top management. Asta nu înseamnă că noi, ceilalți doi acționari ne vom retrage. Rămânem în continuare în companie doar că ne dorim ca toate deciziile să treacă pe la o singură persoană și prin aceasta să simplificăm procesul de management, să introducem o suplețe mai mare la nivel operațional”.

Neculai Mihai, cofondator FAN Courier

Managementul FAN Courier își propune dezvoltarea în continuare a companiei și consolidarea poziției de lider în industria de curierat atât în România cât și în Europa Centrală și de Est, în următorii zece ani.

„FAN Courier a avut o dezvoltare extraordinară în urma efortului susținut al echipei FAN, care a crescut alături de noi, acționarii, de-a lungul timpului. Pentru dezvoltarea pe mai departe a companiei și pentru fluența decizională, considerăm că este necesară o anumită suplețe care va face lucrurile să meargă înainte. Noul CEO va face legătura între deciziile acționarilor și echipă, va asigura această suplețe dorită la nivel de management”.

Felix Pătrășcanu, cofondator FAN Courier

FAN Courier deservește cei peste 55.000 de clienți, majoritatea persoane juridice, cu ajutorul unei echipe formate din peste 7.300 de angajati si colaboratori și a unei flote auto de peste 4.400 de autovehicule.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: