BizRemote by certSIGN Companii

Cum a livrat FAN Courier primul miliard în 2020

feb. 15, 2021 2 min

Cum a livrat FAN Courier primul miliard în 2020

Reading Time: 2 minute

Businessul FAN Courier, liderul pieței locale de curierat, a depășit anul trecut pragul de 1 miliard de lei.

Cifra de afaceri a fost mai mare cu peste 27% față de cea din 2019, ca urmare a creșterii activității generate de pandemie.

Compania anunță și că, până la finalul anului, va finaliza investiția de 7 milioane de euro în hub-ul de la Cluj-Napoca după ce, luna aceasta, a primit autorizația finală de construire. Bugetul de investiții pentru 2021 este de 20 milioane de euro.

”Din cauza restricțiilor impuse, multe businessuri s-au reorientat către vânzările exclusiv online, consumatorii au ales să folosească mai mult și mai des serviciile de curierat, astfel că activitatea noastră curentă a fost luni de zile comparabilă cu vârfurile de sărbători sau Black Friday. Ne așteptam la o creștere mai mare decât estimările inițiale și chiar la depășirea pragului de 1 miliard de lei. Acum, odată cu încheierea exercițiului financiar pentru anul trecut, rezultatele financiare confirmă efortul excepțional făcut de echipa noastră pe tot parcursul anului trecut. În 2020, Afacerile FAN Courier au depășit 1 miliard de lei”, a declarat  Felix Pătrășcanu, managing partner FAN Courier.

Compania estimează pentru acest an o creștere între 10% și 15%, bazată pe două scenarii, în funcție de evoluția crizei sanitare și impactul acesteia în economie.

Astfel, FAN Courier ia în calcul un avans de 10% al veniturilor în varianta în care situația sanitară începe să se relaxeze sau un avans de 15% în cazul în care presiunea pe serviciile de curierat generată de comerțul online rămâne ridicată.

În condițiile în care cererea de servicii de curierat se va menține la un nivel ridicat și în 2021, FAN Courier ia în calcul creșterea numărului de angajați cu 10% în acest an, ritm similar celui din anul anterior.

Hub la Cluj-Napoca

HUB-ul de la Cluj-Napoca, care la 7 milioane de euro este una dintre cele mai importante investiții ale FAN Courier, va fi dat în funcțiune la finalul lui 2021. Compania a obținut recent autorizația finală de construire.

Al treilea hub FAN Courier după cele de la Ștefănești și Brașov, hub-ul din Cluj-Napoca va fi dotat cu  bandă de sortare cu o capacitate de 7.500 de colete/oră și va avea 300 de angajați.

”Suntem bucuroși că, după trei ani de așteptare, putem demara investiția în HUB-ul de la Cluj, un punct de tranzit extrem de important pentru noi, ce va fi conectat cu Iași, Baia Mare și Oradea. HUB-ul de la Cluj ne va ajuta în eforturile pe care le facem pentru reducerea timpilor de livrare și creșterea productivității”, spune Adrian Mihai, cofondator FAN Courier.

În acest an, FAN Courier vizează și extinderea HUB-ului de la Brașov cu încă 2.500 mp, analizând și oportunitatea de a da startul unui nou centru logistic în Ștefănești, pentru a dezvolta serviciile de fulfillment și logistică.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: