Companii Stiri

Criza semiconductorilor. Ford nevoit să oprească producția în România

24 feb. 2021 < 1 min

Criza semiconductorilor. Ford nevoit să oprească producția în România

Reading Time: < 1 minut

Criza semiconductorilor obligă fabrica Ford de la Craiova să ooprească temporar producția de vehicule si motoare timp de 8 zile, începând cu 26 februarie, anunță oficialii companiei.

Angajații nu vor rămâne fără salarii

Pe parcursul celor 8 zile in care producția va fi suspendata, angajații fabricii Ford Craiova vor fi plătiți conform acordurilor încheiate intre companie si sindicate si ținând cont de legislația in vigoare, precizează compania.

La nivel global, Ford monitorizează îndeaproape situația si își adaptează planurile de producție pentru a minimiza efectul asupra angajaților, furnizorilor, clienților si dealerilor din întreaga Europa.

Pe 9 februarie Dacia a anunțat trei zile zile fără producție la Mioveni din aceeași cauză. La acel moment Ford preciza că producţia nu este afectată, în condițiile în care americanii redirecționează către Craiova componentele ne­cesare.

Producția ar putea să fie reluată la 10 martie

Criza semiconductorilor a afectat toate companiile auto din lume. La nivel european grupurile Renault, Stellantis (Fiat, Peugeot-Citroen, Opel) dar şi VW sau Ford au anunţat opriri de producţie din cauza lipsei componentelor electronice.

Cipurile sunt utili­zate în sisteme pre­cum mana­gementul moto­rului sau siste­mele de asistenţă la condus, componente care vin din Asia şi în special din Taiwan.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: