Stiri

Aeroportul Iași a finalizat terminalul Schengen exact înaintea accesului în Air Schengen

29 mart. 2024 3 min

Aeroportul Iași a finalizat terminalul Schengen exact înaintea accesului în Air Schengen

Reading Time: 3 minute

STRABAG, grup european de tehnologie pentru servicii de construcții și lider în materie de inovație în industria construcțiilor, prin subsidiara sa din România, celebrează finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași, la timp pentru startul zborurilor în spațiul aerian Schengen. Proiectul, evaluat la aproximativ 65,6 milioane de euro, a fost realizat în 16 luni – 4 luni pentru proiectare și alte 12 luni construcția propriu-zisă. Construcția terminalului T4 reprezintă pentru STRABAG o realizare importantă pentru că dă masura valorii sale de constructor de construcții civile capabil să-și asume proiecte de mare complexitate și pe care le finalizează în termenul asumat. Pe întreaga durată a lucrărilor, STRABAG, alături de subcontractanții săi, a mobilizat o forță de muncă de aproximativ 600 de profesioniști.


Finalizarea lucrărilor în intervalul de timp asumat – 16 luni (4 luni pentru proiectare și 12 luni de execuție) – demonstrează angajamentul STRABAG de a livra proiectele la timp. Folosirea proceselor digitale BIM (Building Information Modelling) și LEAN. Construction ca practici inovatoare care subliniază poziția de lider a companiei în domeniul tehnologiei în industria construcțiilor.


„Am construit la Iași unul dintre cele mai moderne aeroporturi, acum al doilea ca mărime din țară. Clientul nostru s-a putut baza pe experiența noastră vastă în gestionarea proiectelor complexe și pe practicile inovatoare, cum ar fi metodele LEAN și BIM (Building Information Modelling). Toate aceste au crescut eficiența execuției și acuratețea muncii noastre, asigurând integrarea tuturor proceselor de construcție.” – Johann Poelzl, Technical Managing Director, Construcții Civile la STRABAG România.

Noul terminal este proiectat să primească până la 3,5 milioane de pasageri pe an și aduce o capacitate sporită și o procesare simplificată a pasagerilor în timpul orelor de vârf – până la 950 de pasageri pe oră.
Pentru noul terminal T4 STRABAG a construit și instalat 20 de birouri check-in, 12 sisteme self check-in, 14 porți de îmbarcare, șase filtre de securitare, trei aviobridge-uri, un salon VIP și unul de business, spații pentru activități comerciale și alte spații conexe. Proiectul a inclus, de asemenea, reconfigurarea drumurilor de acces la aeroport și creșterea capacității de parcare la sol de la 350 la 600 de locuri de parcare. La acestea se adaugă și construcția unui parc fotovoltaic.

Terminalul T4 se întinde pe mai mult de un hectar, este dezvoltat pe trei niveluri și adaugă o suprafață totală de peste 31.000 metri pătrați la infrastructura aeroportului. Perfect integrat cu terminalul existent, noul terminal va găzdui zboruri internaționale, permițând o mai bună organizare atât a zborurilor interne, cât și a celor externe între terminalele existente, ceea ce duce la optimizarea operațiunilor aeroportuare. De pe noul terminal vor fi operate zborurile în țările din spațiul Schengen, precum și zborurile interne.

STRABAG SE este un grup european de tehnologie pentru servicii de construcții, lider din industria construcțiilor și acoperă întregul lanț valoric al construcțiilor. Creăm valoare adăugată pentru clienții noștri prin adoptarea unei viziuni integrate a construcțiilor pe parcursul întregului ciclu de viață – de la planificare și proiectare la construcție, exploatare și managementul clădirilor până la reconversie sau demolare. În toate activitățile noastre, ne asumăm responsabilitatea pentru oameni și mediu: Modelăm viitorul construcțiilor și facem investiții semnificative în portofoliul nostru cu peste 250 de proiecte de inovație și 400 de proiecte de sustenabilitate. Prin munca asiduă și dedicarea celor aproximativ 86.000 de angajați, generăm un volum anual de producție de aproximativ 19 miliarde de euro.
Rețeaua noastră extinsă de filiale din diferite țări europene și de pe alte continente ne extinde aria de activitate mult dincolo de granițele Austriei și Germaniei. Prin colaborarea cu parteneri puternici, urmărim un obiectiv clar: să proiectăm, să construim și să operăm proiecte de construcții într-un mod care protejează clima și conservă resursele. Mai multe informații sunt disponible la www.strabag.com.

STRABAG este activă pe piața românească din anul 1991, stabilindu-și sediul social în București în anul 1994. În prezent, grupul STRABAG are filiale în toate regiunile importante din România și operează în toate sectoarele de construcții, în special în segmentele infrastructură de transport, construcții de clădiri și inginerie civilă, precum și în proiecte de construcții de mediu. STRABAG România a încheiat 2022 cu un volum de producție 315,46 milioane de euro și cu aproximativ 1.768 de angajați.

Array

Articole pe aceeași temă: