Stiri Tech

Ai un start-up cu proiecte smart city? Te poți înscrie în Cities of the Future, un program Orange

18 mart. 2021 < 1 min

Ai un start-up cu proiecte smart city? Te poți înscrie în Cities of the Future, un program Orange

Reading Time: < 1 minut

Orange România a deschis înscrierilor pentru Cities of the Future, un program dedicat startup-urilor care dezvoltă produse ce îmbunătățesc experiența oamenilor în orașe, procesele administrațiilor publice ori care facilitează relația dintre cetățeni și primării. 

Echipele preselectate în programul Cities of the Future vor participa la o serie de discuții 1 la 1 de evaluare și feedback cu mentorii concursului, urmând ca startup-urile câștigătoare să fie prezentate într-un eveniment public pe 18 iunie. Acestea vor intra în programul de accelerare Orange Fab, unde vor beneficia de mentorat pentru dezvoltarea produselor și definitivarea planului de afaceri, acces la echipamente și tehnologii de comunicații de ultimă generație precum 5G, LoRaWAN sau LTE-M și susținere pentru implementarea proiectelor pilot.

Antreprenorii se pot înscrie până pe 6 iunie pe orangefab.ro/cities-of-the-future/.

Orașe inteligente

Concepul de oraș inteligent propus de Orange are la bază o platformă deschisă și interoperabilă ce poate fi extinsă și adaptată nevoilor în schimbare ale cetățenilor și municipalităților. Platforma beneficiază de infrastructură digitală bazată pe rețele de internet de bandă largă, 4G/4G+, Internet of Things (IoT), LoRaWAN, LTE-M, Wi-Fi, precum și de aplicațiile și expertiza Orange și ale partenerilor săi, startup-uri românești de high-tech și companii consacrate.

Din 2017, Orange România susţine dezvoltarea soluţiilor de smart city prin implementarea unor proiecte extrem de valoroase, realizate în parteneriat cu startup-uri din Orange Fab, precum uRADMonitor, SecurifAI și Siscale pentru dezvoltarea de soluții de monitorizare a calității aerului, supraveghere video prin AI, respectiv analiza seturilor de date deschise prin AI.

Succesul soluțiilor pentru orașe inteligente oferite de Orange este demonstrat şi de interesul pe care autorităţile publice din oraşe precum Alba Iulia, Brașov, Cluj-Napoca, Câmpia Turzii sau Iași îl au pentru utilizarea acestor soluții tehnologice.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: