Stiri Tech

Alcatel-Lucent lanseaza noi solutii wireless

6 mart. 2015 2 min

Alcatel-Lucent lanseaza noi solutii wireless

Reading Time: 2 minute

Alcatel-Lucent si-a anuntat strategia pentru retele wireless unificate care imbina capabilitatile de upload si download ale retelelor Wi-Fi si de comunicatii mobile. Scopul grupului francez este acela de a mari capacitatea traficului de date si a oferi abonatilor servicii mobile de voce, date si video la o calitate superioara, in special in zonele cu trafic foarte mare de date sau cu semnal slab.

Potrivit companiei, aceasta abordare le va permite operatorilor sa imbine sistemele de comunicatii mobile celulare si retelele Wi-Fi intr-o retea unificata pentru acasa, birou si spatii deschise.

„Ca industrie, am abordat separat de-a lungul timpului tehnologiile Wi-Fi si celulara. De exemplu, industria dezbate avantajele aplicatiilor de tip Voce/Date prin Wi-Fi versus Voce/Date prin LTE. Din perspectiva consumatorului, acesta isi doreste sa acceseze datele necesare exclusiv prin wireless. Cu Retelele Wireless Unificate, am facut pasi importanti pentru a transforma si spori considerabil experienta wireless a utilizatorului acasa, la serviciu si in zone foarte aglomerate, totul prin imbinarea unor retele Wi-Fi si celulare existente intr-o retea unica de inalta performanta”, a declarat Mike Schabel, Vice Presedinte Small Cells in cadrul Alcatel-Lucent.

Pana acum, operatorii facilitau trecerea utilizatorilor de la retelele celulare la Wi-Fi si viceversa pentru a echilibra incarcarea retelei, iar utilizatorii faceau manual trecerea intre retele pentru performante optime. Solutia Alcatel-Lucent ofera o solutie unificata pentru utilizator atat in retelele Wi-Fi, cat si in retele celulare.

Ca parte a strategiei sale pentru retele wireless unificate, Alcatel-Lucent introduce doua solutii distincte care imbina accesul la Wi-Fi si retele celulare. Solutia Wi-Fi boost foloseste reteaua celulara pentru a imbunatati performanta celei wireless, in timp ce Cellular boost foloseste spectrul nelicentiat pentru a imbunatati performanta retelei celulare. Impreuna, cele doua solutii maximizeaza performanta de conectare in ambele tehnologii, in beneficiul abonatilor.

Alcatel-Lucent va oferi posibilitatea de a accesa Wi-Fi boost din al doilea trimestru al anului, iar solutia va fi disponibila pentru comercializare in a doua jumatate a anului 2015.

Alcatel-Lucent este principalul furnizor de solutii de telecomunicatii la cheie din Romania, activitatea sa constand in cercetare-dezvoltare, proiectare, instalare, mentenanta si consultanta. Prezenta in Romania din 1991, compania Alcatel-Lucent are doua sedii locale: in Timisoara, sediul central, si in Bucuresti. In cele doua sedii lucreaza peste 1.400 de agajati.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: