Stiri Video

Alexandru Costache, Samsung România și Bulgaria la Zilele Biz 2020: Revoluțiile tehnologice în domeniul telefoanelor mobile se petrec acum mai repede

10/11/2020 3 min read

Alexandru Costache, Samsung România și Bulgaria la Zilele Biz 2020: Revoluțiile tehnologice în domeniul telefoanelor mobile se petrec acum mai repede

Reading Time: 3 minute

Potrivit lui Alexandru Costache inovația este cea care ar trebui să rezolve o problemă de organizare a muncii pentru a-i îmbunătății productivitatea. Samsung investește în inovație și inovațiile sunt cele care îi ajută să avanseze. Sunt patru piloni unde nivelul de inovație a crescut simțitor în ultimii ani. Aceștia ar fi conținutul multimedia, tehnologia 5G, IoT și AI – inteligența artificială.
Conținutul media atrage în jurul său și un public numeros, atât timp cât foarte mulți români urmăresc acest conținut de acasă, pentru a se relaxa sau folosesc laptopul sau smartphone-ul pentru a se uita la clipuri pe internet. Potrivit lui Alexandru, 1 din 3 români ține pasul cu trendurile prin intermediul conținutului video.

Conectivitatea 5G va avea impact pentru miliarde de dispozitive. Iar aceasta va fi o oportunitate pentru realitatea virtuală. Dar se va schimba și felul în care vom consuma conținutul video și cum vor interacționa business-urile cu tehnologia și cu oamenii.
Iar tot în noua lume 5G, dispozitivele inteligente – IoT vor îmbunătăți calitatea vieții. Încă nu suntem în punctul în care să îmbrățișăm aceste nevoi acum, doar jumătate dintre români cred că viețile vor fi mai ușoare într-o locuință inteligentă, dar în aceeași măsură – în opinia vorbitorului – cealaltă jumătate nu își conectează telefoanele la dispozitivele din casă.
Pentru aceasta Samsung vine în întâmpinarea acestora cu aplicația Samsung Things, punctul de unde te poți conecta și de unde poți administra dispozitivele din casă. Fie că sunt purificator de aer, aer condiționat, frigiderul, becuri sau alte electrocasnice din casă fie dacă sunt Samsung sau nu. Astfel se pot afla informații despre locuința ta smart.

Inteligența artificială este un alt pilon în viziunea lui Alexandru Costache, iar această tehnologie este mult mai prezentă în lumea noastră. Un exemplu de această integrare cu viața noastră este asistentul virtual de pe telefoanele noastre. De exemplu Bixby, asistentul Samsung, reușește să efectueze sarcini pentru utilizatori. Inteligența artificială este implementată acum chiar și în aplicațiile camerelor de pe telefoane, iar pozele realizate de către utilizatori sunt editate și îmbunătățite cu ajutorul inteligenței artificiale.

Tehnologia este în momentul de față în continuă dezvoltare. În timp ce înainte erau puncte de diferențiere între diferite companii, acum nici nu mai poți vorbi despre o companie, dacă aceștia nu oferă aceleași nevoi tehnologice pentru clienții lor.
Revoluțiile tehnologice în domeniul telefoanelor mobile se petrec acum mai repede, poate nici nu sunt vizibile pentru utilizator.
Și dacă evoluția sau revoluția la nivelul fizic al telefonului nu este atât de vizibilă, cea de la nivelul funcționalității se modifică mult mai rapid și cu un impact mult mai mare. Am trecut de la telefoane cu taste, la telefoane cu ecran tactil. Iar acum am putea spune că și denumirea de telefon este destul de depășită.

”Ne aflăm într-un nou moment de cotitură, odată cu apariția telefoanelor pliate. Iar eu văd aceasta următoarea revoluție în cadrul telefoanelor inteligente. Această schimbare nu vine ușor. E nevoie de timp pentru research, testare. Noi credem că în momentul de față am ajuns într-un punct unde putem să fim mândri de această inovație tehnologică. Iar produsul care o poate evidenția cel mai bine, este Galaxy Z Fold II. Inovația de produs aduce un salt tehnologic important față de smartphone-urile cu formă convenționale.
Ecranul secundar permite opțiuni de utilizare atât de extinse.”

Samsung a dezvoltat și serviciul Galaxy Z Premier care oferă clienților consultanță prin intermediul experților care învață utilizatorii cum să descopere toate funcțiile telefonului Z Fold II, prin care să îi ajute în aplicațiile de multitasking și în creșterea productivității.

Tehnologia trebuie să aibă însemnătate, pentru că nu reprezintă nimic fără a fi utilă pentru utilizator.

Partenerii evenimentului

Zilele Biz 2020 are ca parteneri UniCredit Bank, Vodafone, Samsung si Kaspersky.  

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă