Stiri

Alfa Software lansează o funcționalitate care permite generarea declarației 406 din sistemul ASiS ERP

14 ian. 2022 2 min

Alfa Software lansează o funcționalitate care permite generarea declarației 406 din sistemul ASiS ERP

Reading Time: 2 minute

Furnizorul transilvănean de sisteme informatice de business Alfa Software a lansat o funcționalitate în cadrul sistemului ASiS ERP care permite generarea declarației 406 (SAF-T).

Din luna ianuarie a acestui an, s-a introdus un nou standard de raportare a datelor către sistemul fiscal românesc, prin apariția Declarației 406. Fișierul de control fiscal (SAF-T) devine obligatoriu, etapizat și diferit, în funcție de categoria din care contribuabilii fac parte.

Implementarea în România a raportării SAF-T este o modificare a sistemului fiscal care are impact nu doar la nivel contabil și fiscal, ci și la nivel organizațional. Declarația 406 conține practic, întreaga contabilitate a firmei, de la solduri de conturi, la nomenclatorul de produse, plăți, încasări, facturi etc.

Aceste modificări vizează într-o primă etapă marii contribuabili, iar într-un pas ulterior și cei mici și mijlocii vor fi nevoiți să depună noua declarație. Alfa Software oferă companiilor posibilitatea de a genera declarația chiar prin intermediul instrumentului AsiS ERP.

„Ne bucurăm să vedem pașii parcurși de autorități spre simplificare prin digitalizare a relației cu mediul privat. Ne alăturăm acestui demers, deoarece transformarea digitală a companiilor românești este una dintre prioritățile companiei Alfa Software. Începând de azi, declarația 406 (SAF-T) poate fi generată direct din soluția noastră de management, ASiS ERP și transmisă mai departe către ANAF.”

Cristian Gabriel Pavel, Director General Alfa Software

Potrivit lui Cristian Gabriel Pavel, procesul tehnic de clarificare a informațiilor ce vor fi preluate în declarația 406 (SAF-T) și a modalităților de validare a acesteia a beneficiat de suportul unui grup de lucru din cadrul ANAF. Momentan, declarația 406 poate fi validată prin DukIntegrator, așa cum deja sunt obișnuiți utilizatorii ASiS, dar ea va putea fi trimisă direct către ANAF, integrând în sistemul ASiS ERP un API (conector care preia informațiile, le validează/semnalează erorile de transmitere) pus la dispoziție de autoritatea fiscală. În viitorul apropiat, toate declarațiile cu obligații fiscale vor putea fi transmise direct către ANAF, prin integrarea de APi-uri în sistemul ASiS ERP

Sistemului integrat ASiS (Alfa Software Integrated System) este bazat pe un concept propriu Alfa Software, care funcționează 100% online, de pe orice dispozitiv mobil (laptop, tabletă, telefon cu IOS sau Android).

Alfa Software este o companie de IT cu capital privat românesc, cu o vechime de 25 de ani pe piață. Compania are sediul central în Cluj-Napoca, punct de lucru în Zalău și acoperire națională prin parteneri. Alfa Software furnizează soluții ERP modulare și customizabile. În prezent, compania are peste 600 de clienți și dezvoltă sisteme ERP pentru 5 verticale majore de business: producție, servicii, reciclare, distribuție și retail.

Foto 69626119 © Kantver | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: