Finanțe Stiri

Allianz-Tiriac Asigurari: Putem acoperi daune de peste 700 mil. euro, in caz de cutremur

21 iul. 2015 2 min

Allianz-Tiriac Asigurari: Putem acoperi daune de peste 700 mil. euro, in caz de cutremur

Reading Time: 2 minute

Allianz-Tiriac are suficienta capacitate pentru a acoperi daune in valoare de peste 700 de milioane de euro, in caz de cutremur major, a declarat Remi Vrignaud, CEO al companiei, intr-un comunicat de presa.

“Cifra ia in calcul un scenariu de cutremur cu severitate chiar mai mare decât cea proiectata in cadrul exercitiului derulat de ASF. Toti clientii noștri, fara exceptie – fie ei proprietari de locuinte sau companii – ar fi despagubiti pâna la ultimul leu care li s-ar cuveni, conform conditiilor de asigurare. Dupa achitarea / provizionarea obligatiilor de despagubire, Allianz-Tiriac ar ramâne cu o solvabilitate de peste 100%, conform noilor cerinte de solvabilitate impuse de regimul Solvency II”, arata Remi Vrignaud.

Referitor la implicatiile pe care producerea unui cutremur major le-ar avea asupra obligatiilor de despagubire, Allianz-Tiriac folosește, intern, un model care ia in calcul o severitate superioara (dubla) fata de cea propusa in scenariul de stres utilizat in cadrul exercitiului coordonat de ASF. Chiar și in cazul in care, pe lânga producerea unui astfel de cutremur major, s-ar consemna o situatie critica (greu de imaginat) in care toate companiile de reasigurari partenere ale Allianz-Tiriac ar intra in incapacitate (partiala) de plata, capacitatea de despagubire a companiei ar ramâne exact aceeași, iar capitalurile proprii s-ar mentine pe teritoriul pozitiv, se arata in comunicat.

“In concluzie, Allianz-Tiriac este pregatita sa plateasca in totalitate despagubirile pe care și le-a asumat, conform contractelor incheiate. Noi nu ne jucam cu cuvintele, mai ales când este vorba despre promisiunile pe care le facem clientilor noștri atunci când incheiem un contract de asigurare. Toata lumea trebuie sa fie conștienta ca asigurarile reprezinta o pârghie unica și extrem de importanta prin care oamenii din România – o tara cu expunere ridicata la riscul de cutremur – iși pot pune la adapost averea”, a conchis directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari.

Declaratiile lui Remi Vrignaud vin dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a prezentat rezultatele unui test de stres in randul a 13 mari asiguratori, care a aratat ca in cazul unui cutremur sever, nicio companie (cu exceptia ING, care nu practica asigurarile generale) nu si-ar fi putut permite sa plateasca pagubele produse.

“La nivel individual, numai ING, o societate de asigurari de viaţa, a inregistrat, ulterior testarii la stres pentru cazul cutremurelor, o valoare a ratei SCR (cerinţa de capital de solvabilitate) mai mare de 100%, in timp ce Allianz a inregistrat o valoare pozitiva a ratei SCR, dar sub 100%. Toate celelalte societaţi de asigurare participante la exerciţiu au inregistrat in cazul acestui scenariu o valoare a ratei SCR sub 0%”, se arata in raportul ASF privind evaluarea activelor şi pasivelor şi testul de stres (Balance Sheet Review – BSR).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: