Finanțe Stiri

Alpha Bank, profit de 10,7 mil. euro în T3

19 nov. 2019 < 1 min

Alpha Bank, profit de 10,7 mil. euro în T3

Reading Time: < 1 minut

Alpha Bank a înregistrat un profit brut înainte de impozitare de 10,7 milioane euro în trimestrul al treilea al anului 2019.

Banca a înregistrat o crestere a depozitelor de aproape 8%, creșterea portofoliului de credite ipotecare și creșterea veniturilor operaționale cu 6,4%.

“Indicatorii financiari de la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al acestui an reflectă strategia echilibrată si prudentă a Alpha Bank Romania. Banca și-a menținut în această perioadă poziția robustă, înregistrând o creștere a veniturilor operaționale și o diminuare a ratei creditelor neperformante. Creditele și depozitele s-au situat pe un trend ascendent, reconfirmând încrederea clienților noștri“, a declarat Sergiu Oprescu, Președinte Executiv Alpha Bank Romania.

Principalii indicatori:

  • Valoarea creditelor a atins 2,6 miliarde euro, creditele ipotecarele înregistrând o creștere anuală de 6,1%, până la 1,15 miliarde euro.
  • Depozitele din portofoliul Alpha Bank Romania au ajuns la 2,47 miliarde euro, crescând cu aproape 8%.
  • Rata creditelor neperfor­mante a scăzut semnificativ, la 3,7%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când s-a situat la 6,4%.
  • Veniturile operaționale au crescut cu 6,4%, ajungând la 104,3 milioane euro.
  • Cheltuielile operaționale au avansat cu 9,9%, în principal ca urmare a creșterii contribuţiei la Fondul Național de Garantare a Depozitelor, precum și a creșterii cheltuielilor cu personalul.
  • Banca a înregistrat un profit brut înainte de impozitare de 10,7 milioane euro.

Alpha Bank Romania avea în trimestrul 3 o rețea formată din 130 unități și 1983 de angajați.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: