Stiri Tech

Amazon deschide centru în București și caută 650 ingineri software

9 mai 2018 < 1 min

Amazon deschide centru în București și caută 650 ingineri software

Reading Time: < 1 minut

Cu o prezență deja solidă în România, 1000 de angajați la Iași, gigantul Amazon a inaugurat azi oficial un nou centru la București.  Centrul de Dezvoltare Amazon România va angaja până la 650 de persoane și va continua să se concentreze pe crearea unor caracteristici noi și inovatoare ale tehnologiei Amazon, incluzând construirea limbajului din spatele dispozitivului Alexa, dar și asupra tehnologiilor cheie care formează fundația AWS.

Noul sediu Amazon și AWS (Amazon Web Services), cu 50 de angajați la sediul din București, găzduiesc un nou Centru de Inginerie, unul de dezvoltare a tehnologiei, a soluțiilor lingvistice pentru Alexa, dar și testarea a produselor Alexa, toate fiind implicate în dezvoltarea, inovarea soluțiilor tehnologice și consolidarea operațiunilor de pe site-ul Amazon.

Echipa AWS din București va lucra pentru tehnologiile serviciului Elastic Cloud Computing (EC2), unde vor dezvolta sistemul de operare și hipervizorul. Această oportunitate le va permite să creeze, să construiască și să controleze piesele de rezistență ale fundației AWS”, a declarat Chris Schlaeger, Directorul pentru dezvoltarea software AWS, prezent la eveniment.

Amazon este prezent pe piața din România de 13 ani și până acum compania a investit aproximativ 100 de milioane de euro în filiala locală, a anunțat a precizat Lucian Vornicu, managing director Amazon România, în cadrul evenimentului. Potrivit lui Vornicu, centrul de la București va colabora cu centrele Amazon de la Dresda și din Seattle.

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: