Companii Stiri

Cristian Busu, noul presedinte al Electrica

13 ian. 2016 2 min

Cristian Busu, noul presedinte al Electrica

Reading Time: 2 minute

Electrica, liderul pietei de distributie si furnizare a energiei electrice din Romania, anunta alegerea lui Cristian Busu in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei.

Membru in Consiliul de Administrație al Electrica din anul 2014, Cristian Busu (foto) a fost ales in aceasta funcție in cadrul sedinței Consiliului din data de 13 ianuarie 2016, urmand sa aiba un mandat pe un an.

“Experienta domnului Cristian Busu reprezinta un atu important in continuarea procesului de modernizare a companiei si, totodata, de dezoltare a unei culturi organizaționale centrate pe etica si integritate. Din punctul meu de vedere, conteaza foarte mult faptul ca avem un Consiliu de Administrație foarte echilibrat, format din profesionisti cu o mare experiența, atat la nivel național, cat si la nivel internațional. Ii urez succes noului presedinte si sunt convins ca Electrica va continua pe drumul reformei, un drum inceput imediat dupa listarea de succes”, a declarat Ioan Rosca, Director General Electrica, intr-un comunicat de presa.

“Electrica este o companie stabila din toate punctele de vedere, care isi va respecta angajamentele asumate, in principal, acelea de a crea valoare pe termen lung pentru acționari prin distribuția si furnizarea de energie electrica si de a asigura servicii la standarde excepționale pentru clienți”, a declarat Cristian Busu, noul presedinte al Consiliului de Administratie al Electrica.

Electrica este administrata de un Consiliu de Administratie compus din sapte membri: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Busu, Ioana Alina Dragan, Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Michael Adriaan Maria Boersma si Pedro Mielgo Alvarez.

Cristian Busu este, incepand cu anul 2011, lector universitar in cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, unde desfasoara numeroase activitati didactice. In prezent, Cristian Busu este Secretar de Stat in Ministerul Energieisi membru in Consiliul de Administrație al SIF Oltenia. Pana de curand, a ocupat functia de director la sucursala centrala Marfin Bank Bucuresti.

In perioada 2009-2013, Cristian Busu a fost director economic in cadrul Fondului Proprietatea si membru in Comitetul Reprezentantilor. Anterior a ocupat, timp de patru ani, funcția de consilier economic in cadrul Departamentului Economic al Guvernului Romaniei. Intre anii 2000-2005, a lucrat pentru Prudential Financial, New York, ca planificator financiar/broker.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: