Tech

Amazon lanseaza Fire, primul sau smartphone

19 iun. 2014 < 1 min

Amazon lanseaza Fire, primul sau smartphone

Reading Time: < 1 minut

Compania americana Amazon a lansat smartphone-ul Fire, care ruleaza pe sistemul de operare Android si dispune de o tehnologie capabila sa afiseze imagini 3D pe display. Fire este primul smartphone dezvoltat de Amazon iar anuntul acestui produs vine dupa ce compania a obtinut vanzari peste asteptari si revew-uri pozitive pentru tabletele Kindle Fire. Acestea s-au bucurat de succes in special in SUA, prezentand un mix atractiv intre specificatiile tehnice, servicii si pret atractiv.

Telefonul are o carcasa din aluminiu si Gorilla Glass, imbracata intr-o rama de cauciuc. Fire dispune de un ecran de 4,8 inci IPS 720p, procesor cu patru nuclee de 2,2 GHz, Adreno 330 GPU, memorie RAM de 2GB, cameră foto de 13 megapixeli si conectivitate  4G LTE. Elementul distinctiv este spectaculoasa interfata grafica 3D „Dynamic Perspective” care ofera o experienta vizuala noua. Smartphone-ul dispune de patru camere video in colturile display-ului, acestea urmarind privirea utilizatorului pentru a putea reda cat mai realist experienta 3D. Aceasta interfata ofera noi oportunitati in industria de gaming, dar e capabil sa ofere experiente noi si in cadrul aplicatiilor bazate pe interactiunea cu hartile.

Sistemul de operare utilizat e acelasi Fire 3.5 utilizat si la tabletele din portofoliul Amazon. La baza Fire 3.5 se afla tot sistemul Android, insa serviciile Google nu au fost incluse, fiind preferate serviciile si feature-urile retailerului online condus de Jeff Bezos.

De asemenea, Fire a schimbat modul in care navigam in meniu sau pe internet; noul telefon lansat de Amazon e capabil sa faca scroll up / down prin simpla inclinare a telefonului, in timp ce noi meniuri pot fi accesate intr-un mod similar, prin rotirea laterala a device-ului mobil.

Amazon Fire va fi disponibil la operatorul telecom american AT&T incepand cu 25 iulie, iar pretul „la liber” este de 650 de dolari americani. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: