Lifestyle Stiri

Analiză genetică pentru sport și nutriție, în premieră, în România

8 dec. 2016 3 min

Analiză genetică pentru sport și nutriție, în premieră, în România

Reading Time: 3 minute
larisa-petrini-dnafit
Larisa Petrini, reLife Wellness

reLife Wellness, prima platformă de Lifestyle Medicine din România, a devenit distribuitor exclusiv al DNAFit și a lansat cea mai avansată analiză genetică pentru nutriție, sport și wellbeing.

DNAFit este o analiză genetică non-invazivă, realizată cu ajutorul unei mostre de salivă, care poate fi recoltată în confortul propriului camin. Analiza testează 45 de variații de gene, aflate în strânsă legătură cu felul în care organismul nostru răspunde la factorii de mediu, alimentație și sport. În urma acesteia, clienții descoperă dieta cea mai potrivită pentru ei, sensibilitate la carbohidrați și grăsimi saturate, potențiale intoleranțe la gluten și lactoză, abilitatea corpului de a se detoxifia și reface după efort, nevoia de anti-oxidanți, vitamine și minerale, sensibilitatea la alcool,  sare și cofeină dar și cea mai eficientă modalitate prin care se pot antrena pentru a obține cât mai rapid rezultatele pe care și le-au propus în relație cu managementul greutății.  

Cu ajutorul acestei analize, experții în nutriție și fitness vor putea face recomandări dedicate dietei și strategiei sportive, în funcție de amprenta genetică a fiecărui individ în parte.

Clinici din Statele Unite și Europa folosesc teste de nutrigenetică din ce în ce mai des în procesul de diagnostic al clienților și pacienților lor.

”DNAFit este singura analiză care integrează atât dieta, cât și sportul, oferind informații valoroase (în două direcții): un plan de alimentație și unul de antrenament personalizat. DNAFit propune abordarea problemei în mod individual, pentru că răspunsul unui stil de viață sănătos se află chiar în material nostru genetic”, a declarat Larisa Petrini, Health Coach, CEO și Co-fondator reLife Wellness.

 ”Sunt deosebit de onorat de parteneriatul dintre DNAFit și reLife Wellnness, în calitate de distribuitor exclusiv pentru piața din n România. Am fost impresionați atât de experiența reLife, cât și de serviciile pe care compania le oferă clienților și companiilor. Testele de nutrigenetică combinate cu tehnologia de ultimă oră reprezinta inovații demne de luat în seamă de experți în medicină personalizată și sănătate atât la nivel internațional, cât și la nivel local. DNAFit inovează abordarea antrenamentelor și a dietei prin optimizarea aportului nutrițional necesar constituției genetice personale”, a declarat Avi Lasarow, fondator DNAFit.

Analiza poate fi achiziționată a la prețul de 350 euro, fie direct de pe site, fie prin intermediul partenerilor DNAFit România (cluburi sportive și/sau centre de wellness). După achiziționare, clienții primesc direct sau prin curier, kit-ul de recoltarea mostrei ADN care conține elementele necesare pentru recoltare, instrucțiunile de folosire și consimțământul. După finalizarea recoltarii, kit-ul este trimis înapoi, urmând ca în 15 zile lucrătoare să fie recepționat raportul de analiză.

Interpretarea rezultatelor se face față în față, împreună cu un Health Coach, nutriționist și/sau antrenor personal, pentru fiecare din cele două rapoarte (fitness și dietă), în cadrul une ședinte de consiliere. Clienții care doresc să intre apoi într-un proces de health coaching, o pot face, însă acesta este separat de raportul analizei genetice, având o durata de minim 6 luni.

DNAFit este un produs ce aparține DNAFit Life Sciences Limited. DNAFit Life Sciences Limited este e o companie fondată de Avi Lasarow, un antreprenor de origine sud-africană, care a lansat mai multe companii în domeniul sănătății. Prin compania sa, Trimega, a comercializat primul test din lume care poate măsura alcoolemia utilizând un fir de păr. Lucrează, de asemenea, la testul ce depistează Sindromul Alcoolic Fetal la nou-născuți.

Fondată în ianuarie 2015, reLife Wellness este prima platforma de Lifestyle Medicine din România carre oferă soluții strategice, integrate și personalizate de wellbeing, atât pentru indivizi cât și pentru mediul corporate. reLife are ca principal obiectiv promovarea culturii unui stil de viața echilibrat, folosind cele mai avansate instrumente din punct de vedere tehnologic și experți din domenii precum: medicină, psihologie, sociologie sau neuroștiință.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: