Management

Angajamentul angajatorilor

9 iun. 2015 2 min

Angajamentul angajatorilor

Reading Time: 2 minute

Vesti bune pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca. Activitatea de angajare va continua intr-un ritm pozitiv si in urmatoarele trei luni.

25% dintre angajatorii romani au anuntat intentii de crestere a numarului de angajati in cel de-al treilea trimestru al acestui an, potrivit Studiului Manpower privind Perspectivele de Angajare de Forta de Munca. 11% dintre angajatori anticipeaza insa scaderi in randul numarului de angajati, ceea ce inseamna o Previziune Neta de Angajare ajustata sezonier de 7%, cu doua puncte procentuale mai slaba decat in cel de-al doilea trimestru. Cu toate acestea, studiul mai arata ca in urmatoarele trei luni numarul de angajati va creste in noua dintre cele zece sectoare de activitate si in sapte din cele opt regiuni.

“Piata este mai dinamica decat in trimestrele anterioare: mai mult de o treime din angajatori prevad o schimbare in dimensiunea fortei de munca si doar 62% nu anticipeaza modificari. O mare parte a activitatii va fi pozitiva, dat fiind ca 1 din 4 angajatori romani anunta intentia de a isi creste numarul de angajati, dar diferentele dintre regiuni si sectoare de activitate continua sa persiste”, spune Valentin Petrof, director general al ManpowerGroup Romania. “Aceasta inseamna ca cei aflati in cautarea unui loc de munca ar trebui sa isi evalueze oportunitatile de angajare in ansamblu, pe o scara mai larga, iar angajatorii ar trebui sa ia in considerare bazine mai variate de forta de munca, cu nivele diferentiate de talente disponibile sau deficitare, atunci cand isi formuleaza strategiile de crestere si investitie”, adauga Petrof.

Cu o singura exceptie, in ultimele 10 trimestre angajatorii din industria perlucratoare au fost cei mai optimisti din tara si continua sa prognozeze un ritm de angajare sustinut si in cel de-al treilea trimestru. Previziunea Neta de Angajare in sector este de 19%, cu 7 puncte procentuale sub cea din al doilea trimestru si cu doar 1% mai puternica decat in perioada iulie – septembrie a anului trecut. Perspectivele de angajare sunt pozitive in ansamblu, cu exceptia sectorului de energie electrica, apa, gaze, in care Previziunea este de -8% pentru al doilea trimestru consecutiv si nu a atins cote pozitive decat o singura data in ultimii doi ani.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: