Management Stiri

Salariile din mediul privat, în creștere

24 oct. 2017 1 min

Salariile din mediul privat, în creștere

Reading Time: 1 minut

În primele nouă luni ale anului, salariile medii din sectorul privat au crescut cu 5%, iar bonusurile acordate de angajatori, cu 12 procente.

Angajații din mediul privat au beneficiat, anul acesta de salarii și bonusuri mai mari, după cum arată rezultatele studiului „Workforce Index”, realizat de Smartree, o companie din piața de externalizare a proceselor de resurse umane. Salariile medii din sectorul privat au înregistrat o creștere cu cinci procente în intervalul ianuarie – septembrie, față de aceeași perioadă a anului trecut. Distribuția creșterii a fost inegală. Raportat la cele trei trimestre, cu o creștere medie de 12% în primul trimestru al anului comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, 2% în cel de-al doilea trimestru și menținerea valorii medii salariale în trimestrul al treilea. Cu toate că salariile au rămas constante în al treilea trimestru, bonusurile au crescut cu 9% comparativ cu aceeași perioadă din 2016, ceea ce, implicit înseamnă venituri mai mari pentru angajații români.  

În primele nouă luni ale lui 2017, valoarea bonusurilor oferite de companii a cunoscut același trend pozitiv, înregistrând o creștere de 12%. Acest lucru s-a văzut în evoluția pozitivă a indicelui de bunăstare a angajaților, care a crescut cu aceeași valoare procentuală.

„Datele Smartree Workforce Index arată un trend pozitiv la nivelul întregii piețe raportat la primele nouă luni ale anului. Desigur, am identificat evoluții diferențiate ale indicatorilor analizați, de-a lungul perioadei. Aceasta se datorează unor factori diverși, de la punerea în aplicare a unor modificări legislative, până la implementarea de programe organizaționale specifice. Un exemplu în acest sens a fi programele de bonusare. Astfel, observăm cum tot mai multe companii bonusează în timp real activitatea angajaților pentru a-i reține, dar și pentru a-i motiva să fie cât mai eficienți la locul de muncă”, spune Adrian Stanciu, CEO al Smartree.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: