Business

Ansamblu rezidențial de 40 mil. euro în Ștefăneștii de Jos. Prima fază va avea doar vile

Reading Time: 3 minute

Compania de dezvoltare imobiliară HANN Development, deținută de omul de afaceri de origine turcă Bahri Büyükhanlı, în parteneriat cu Emre Büyükhanlı, a obținut autorizația de construire pentru un ansamblu rezidențial amplasat în nordul Capitalei, în Ștefăneștii de Jos.

Prima fază de dezvoltare a HANN Harmony, ce va consta exclusiv în vile, urmează a absorbi, potrivit calculelor inițiale, fonduri de aproximativ 12 milioane de euro. Valoarea investiției în întregul proiect, programat a se desfășura în trei faze, este estimată la circa 40 de milioane de euro.

„Am  hotărât ca prin HANN Harmony să deservim segmentul mediu-superior al pieței rezidențiale din Capitală pentru că știm că, raportat la cererea existentă, oferta de vile de aici este foarte deficitară. În funcție de feedback-ul pe care îl vom primi din piață, vom decide dacă în următoarele două faze ale proiectului vom miza în continuare exclusiv pe dezvoltarea de vile sau vom crea un mix de apartamente moderne, spațioase, și locuințe individuale. În momentul de față, credem că cererea din piață este suficient de puternică pentru a absorbi rapid și fără probleme cea dintâi etapă a proiectului.”

Emre Büyükhanlı, Partner & CEO HANN Development

Lucrările de construcție la prima etapă a ansamblului vor fi demarate la începutul anului viitor, termenul de predare fiind stabilit pentru a doua jumătate a anului 2024. Aceasta va cuprinde 124 de vile cu o arhitectură modernă și elegantă, destinate cumpărătorilor cu venituri medii spre superioare. Locuințele și facilitățile aferente vor ocupa un teren în suprafață de 36.000 de metri pătrați, dintr-un total alocat de 100.000 de metri pătrați, aflat integral în proprietatea dezvoltatorului.

„Una dintre tendințele majore pe care le-am observat pe piața rezidențială autohtonă ca urmare a pandemiei de Covid-19 a fost accentuarea dorinței locuitorilor marilor orașe, în special a celor cu familii și copii, de a locui la curte. Bineînțeles că această dorință exista și înainte, cel puțin la modul teoretic, însă luarea unor decizii concrete de upgrade imobiliar a fost semnificativ impulsionată de timpul îndelungat pe care oamenii au fost nevoiți să-l petreacă în propriile case, din pricina restricțiilor de circulație impuse de autorități. Apetitul crescut pentru vile a reieșit limpede în urma studiilor noastre de piață, de aceea am ales ca în prima fază de construcție să ne adresăm doar acestei categorii de clienți.”  

Andreea Comșa, Managing Director Premier Estate Managament, agent exclusiv de vânzări HANN Harmony

Cât costă o vilă în HANN Harmony

HANN Harmony va cuprinde patru tipuri de vile înșiruite, structurate pe parter și etaj, cu două sau trei dormitoare. Suprafețele exacte ale unităților locative, ca și cele ale grădinilor aferente, variază de la o unitate la alta, însă sunt cuprinse între 85,5 mp și aproximativ 145 mp.

În momentul de față, prețurile de achiziție pornesc de la circa 154.000 de euro (plus TVA). Toate locuințele vor fi predate complet finisate, cu materiale din categoria premium, iar cumpărătorii vor putea alege dintre mai multe variante de finisaje propuse de dezvoltator, personalizându-și, astfel, viitoarea casă.

Mixul de facilități de la HANN Harmony a fost special conceput pentru a răspunde cât mai bine nevoilor de zi cu zi ale comunității ce se va crea în cadrul proiectului. Viitorii rezidenți vor avea astfel la dispoziție două piscine (una semiolimpică, una pentru copii), terenuri de sport (de tenis, baschet etc.), locuri de joacă pentru copii și o serie de spații alocate serviciilor, inclusiv pentru restaurante și cafenele.

HANN Development, investitorul și dezvoltatorul ansamblului rezidențial HANN Harmony, este o ramură a grupului turc de companii Büyükhanlı Construction, fondat în 1983 de către Bahri Büyükhanlı. În momentul de față, portofoliul grupului include proprietăți cu o suprafață cumulată de peste 450.000 mp construiți (incluzând proiectele aflate în dezvoltare în afara țării de origine).

Gabriel Barliga

Recent Posts

Sorin Stanciu, Raiffeisen Digital Bank: Creditul nostru de nevoi personale va fi 100% digital, fără documente sau interacțiuni fizice

La un an de la lansarea pe piața din România, Raiffeisen Digital Bank pregătește un produs de creditare exclusiv digital.…

2 ore ago

Modificarea Legii RCA: șoferii români vor să aibă dreptul să întrebe asigurătorul la ce service își pot repara mașina

Majoritatea covârșitoare a șoferilor români consideră util să primească o listă cu unități service unde să își poată repara mașina,…

16 ore ago

„Catalizator de Începuturi” aduce tinerii artiști în lumina reflectoarelor

Proiectul „Catalizator de Începuturi”, sub egida „Cred în România” și cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al…

17 ore ago

Asociația GIC IOR-Titan acționează în instanță Primăria Capitalei pentru recuperarea zonei retrocedate ilegal din Parcul IOR

Asociația Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan a dat în judecată Primăria Capitalei pentru a recupera 12 hectare de pădure urbană…

17 ore ago

Secretele Festivalului Hoinar

Cu o experiență de 12 ani în managementul proiectelor culturale, Ruxandra Miuți este managerul Festivalului Hoinar, una din puținele inițiative…

17 ore ago

Businessul Lensa a depășit 207 mil. lei anul trecut. Cum aniversează compania 11 ani de prezență pe piață

Retailerul român de optică Lensa a înregistrat, în 2023, venituri de peste 207 milioane de lei, consemnând o creștere a…

17 ore ago