Companii Stiri

Ariston Thermo a cumpărat HTP

3 aug. 2017 2 min

Ariston Thermo a cumpărat HTP

Reading Time: 2 minute

Grupul Ariston Thermo, unul dintre cei mai importanţi jucători la nivel global pe piaţa de echipamente destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră, a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al HTP, lider în piața de profil din SUA.

Cu o istorie de peste 40 de ani și o prezență consacrată ȋn SUA, HTP oferă o gamă de produse de înaltă eficiență atât pentru încălzirea apei, datorită producției de boilere electrice, pe gaz și solare, cât și pentru încălzirea locuinței, cu o linie completă de centrale termice rezidențiale și comerciale, ȋn condensare.

Compania se bucură de o poziție de top pe piața din America de Nord, susținută de o reputație puternică în ceea ce privește calitatea și fiabilitatea produselor sale. De asemenea, oferta sa este comparabilă cu cea a Ariston Thermo și acest lucru va permite obținerea de rezultate semnificative și accelerarea dezvoltării în următorii ani.

Fondată ȋn 1973, compania a fost condusă de peste 30 de ani de David Davis, care va rămȃne ȋn cadrul companiei HTP atȃt ȋn calitate de acționar, cȃt și de CEO.

HTP are sediul central în New Bedford, Massachusetts, avȃnd 235 de angajați și două fabrici.

În 2016, compania a realizat vânzări de 87 milioane USD (aproximativ 80 de milioane de euro), reprezentând unul dintre cei mai dinamici jucători din industrie, cu o rată de creștere semnificativă de peste 10% pe an, în ultimii cinci ani.

Prin preluarea pachetului majoritar din cadrul HTP, Ariston Thermo își întărește clar prezența pe piața nord-americană, după achiziționarea companiei canadiene NTI în august 2016. Având în vedere gamele de produse și punctele forte ale acestora, cele două companii sunt complementare.

„Cu această nouă achiziție, Ariston Thermo își continuă extinderea, consolidându-și prezența pe piața din America de Nord. HTP este un brand puternic, avȃnd o gamă largă de produse inovatoare, ȋn linie cu oferta și strategia Ariston Thermo. Ȋn plus, prezența facilităților de producție locală și, mai ales, expertiza echipei manageriale, vor permite Ariston Thermo să ȋși accelereze dezvoltarea pe o piață relevantă, cum este America de Nord, și să completeze cu succes achiziția NTI de acum un an”, a explicat Paolo Merloni, președintele executiv al Ariston Thermo.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaţionali în producţia şi furnizarea unei game complete de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: