BizRemote by certSIGN Business Companii Stiri

UPS începe livrările cu drone

14 mai 2020 2 min

UPS începe livrările cu drone

Reading Time: 2 minute

UPS și o companie din domeniu medical, CVS Health Corporation, au anunțat că vor începe să livreze cu ajutorul dronelor. Acest lucru va fi posibil printr-o filială UPS, UPS Flight Forward și se vor livra  medicamente eliberate pe bază de rețetă, de la o farmacie CVS către The Villages, Florida, cea mai mare comunitate de persoane în vârstă din SUA. Aceste servicii vor ajunge la peste 135.000 de rezidenți, prin intermediul sistemului de drone M2 de la Matternet.

Noul serviciu este disponibil de la începutul lunii mai, în conformitate cu reglementările Part 107 ale Administrației Federale a Aviației din SUA, care autorizează acest tip de operațiuni pe durata pandemiei și care oferă posibilitatea explorării nevoilor viitoare după această perioadă. Operațiunile s-ar putea extinde pentru a include livrări de la alte două farmacii CVS din zonă.

Primele zboruri vor fi făcute pe o distanță mai mică de un kilometru și vor fi livrate într-o locație din apropierea comunității. Pentru început, un autovehicul va finaliza livrarea la domiciliul locatarilor.

”Noul serviciu de transport prin intermediul dronelor permite CVS să ofere servicii de livrare de medicamente sigure și eficiente către această mare comunitate de persoane în vârstă, astfel încât rezidenții să nu fie nevoiți să se deplaseze pentru medicamentele necesare”, spune Scott Price, UPS Chief Strategy and Transformation Officer.

UPS și CVS au anunțat încă de anul trecut intenția de a testa un astfel de serviciu, cele două companii finalizând cu succes primele livrări de medicamente prin intermediul dronelor, în noiembrie 2019, de la o farmacie CVS din Cary, Carolina de Nord.

Anul trecut, UPS și Matternet au implementat un serviciu de livrare prin intermediul dronelor, în cadrul spitalului și campusului WakeMed din Raleigh, Carolina de Nord, finalizând, până în prezent, peste 3.700 de zboruri, în conformitate cu reglementările Part 107 ale FAA. În iunie 2019, UPS a înființat compania UPS Flight Forward, care a obținut certificarea Part 135 a FAA pentru derularea de operațiuni cu drone, în septembrie 2019. Cele două companii au implementat acest serviciu și în complexul medical din cadrul Universității California din San Diego.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: