Business Management Stiri

Arman Sutbayev preia conducerea operațiunilor Mars din România

3 aug. 2020 2 min

Arman Sutbayev preia conducerea operațiunilor Mars din România

Reading Time: 2 minute

Arman Sutbayev este noul Market Director al Mars pentru România, începând cu luna august a acestui an. Poziția a fost anterior ocupată de Geanina Băbiceanu, care a fost promovată în funcția de General Manager al Royal Canin Italia.

Sutbayev se alătură echipei Mars România din poziția de Market Director East CEAB & Turkey Mars Wrigley Confectionery.  În noul său rol, va conduce cea mai mare piață din cadrul unității Multisales Central Europe, din care, pe lângă România, mai fac parte Cehia, Ungaria și Slovacia. Cu o echipă de peste 200 de asociați (așa cum sunt numiți angajații Mars), noul manager este responsabil de implementarea strategiei de business pentru toate segmentele companiei din România (alimente, gumă, ciocolată și hrană de animale). 

Arman Sutbayev are peste 16 ani în vânzări și marketing. S-a alăturat companiei Mars în anul 2014 ca director de vânzări al Wrigley Kazahstan, iar în 2017, a fost numit Market Director pentru regiunea de est a unității Central Eurasia, Belarus & Turkey. În ultimii trei ani, cele 10 piețe pe care le-a gestionat au înregistrat o creștere susținută, cu o dublare a business-ului din Uzbekistan și ani consecutivi de creștere cu două cifre procentuale pe piața din Belarus. Înainte de a face parte din Mars, Sutbayev a petrecut 10 ani în compania P&G, unde a dobândit experiență în departamente ca Field Sales, National Accounts, Market Strategy & Planning și Category.

Mars a intrat pe piața din România în 2008. Din 2016, filiala din România este organizată sub umbrela Mars Multisales Central Europe, care include și piețele din Ungaria, Cehia, Slovacia. Cu 540 de angajați (denumiți asociați), organizația din Europa Centrală operează în prezent în trei categorii: dulciuri (ciocolată, gumă & bomboane), food (orez și sosuri) și hrană pentru animale.

Din portofoliul Mars fac parte brandurile: M&M’s, Snickers, Twix, Milky Way, Dove,  Pedigree, Royal Canin, Whiskas, Extra, Orbit, 5, Skittles, Uncle Ben’s, Mars Drinks, Cocoavia.  Mars oferă, de asemenea, servicii medicale veterinare care includ Banfield Pet Hospitals, Blue Pearl, VCA și Pet Partners.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: