Lifestyle

Arta si cultura: Angela Gheorghiu

22 apr. 2016 < 1 min

Arta si cultura: Angela Gheorghiu

Reading Time: < 1 minut

Angela Gheorghiu_3La doi ani de la debutul international la Royal Opera House, in 1994, presa titra ca “s-a nascut o stea”. Si s-a dovedit a fi adevarat, vocea remarcabila si extraordinara prezenta scenica au facut din Angela Gheorghiu un superstar al muzicii clasice, cu prezenta constanta in sali de opera si de concert din toata lumea.

Printre cele mai importante aparitii in ultimii zece ani se numara La Rondine si Pagliacci de la Royal Opera House, Romeo et Juliette la Choregies d’Orange si la Festivalul de la Salzburg, Faust la Metropolitan Opera New York, Royal Opera House si Opera din Monte Carlo, Simon Boccanegra la Royal Opera House.

De-a lungul timpului, ca o recunoastere a exceptionalei cariere, i-au fost acordate numeroase distinctii: La Medaille Vermeille de la Ville de Paris, Officier de l’Ordre des Arts et Lettres si Chevalier de l’Ordre des Arts et Lettres din partea Ministerelor Culturii din Franta si Romania.

In 2012 a primit decoratia regala Nihil Sine Deo din partea Majestatatii Sale Regelui Mihai I pentru promovarea culturii romanesti peste hotare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: