Stiri

Cheltuielile de la metrou s-au triplat în plină pandemie. Se pregătește restructurarea

29 mart. 2021 2 min

Cheltuielile de la metrou s-au triplat în plină pandemie. Se pregătește restructurarea

Reading Time: 2 minute

Cătălin Drulă, ministrul transporturilor a declarat la Digi24 că în ultimii ani cheltuielile companiei care administrează metroul din București s-au triplat. Acestea au ajuns de la 300 de milioane la 900 de milioane de lei.

Potrivit ministrului mare parte din aceste cheltuieli sunt fonduri de salarii, iar mulți dintr angajații de la metrou nici nu se așteptau la creșteri salariale în pandemie.

”Am vorbit cu unii angajați. În an de pandemie nu se aștepta nimeni să aibă această creștere. Această creștere poate fi eventual acordată eșalonat. Mai există varianta reducerii de personal, sau compania, varianta cea mai neplăcută, va intra în insolvență. Nu cred că-și dorește nimeni asta, dar este o variantă”, a declarat ministrul Cătălin Drulă.

Acuzații împotriva sindicatului de la metrou

Cătălin Drulă a formulat noi acuzații împotriva sindicatului de la metrou și a firmei care administrează spațiile comerciale. Potrivit ministrului, domnul Rădoi – liderul sindicatului de la metrou – se află în spatele lucrurilor.

”Domnul Rădoi este în spatele a ceea ce se întâmplă la metrou, nu de azi, de ieri, ci de vreo 20 de ani. Lucrurile sunt de natură penală, oamenii sunt versați. Ei știu că nu pot face grevă, pentru că nu le permite legea pe timpul stării de alertă.

Conflictul social are niște reguli. Oprirea voluntară a lucrului are niște reguli. Trebuia să meargă o parte din trenuri, trebuia notificată, e un întreg cadru legislativ.

Au venit oameni care nu erau în tură. Fără revendicări în prealabil, care nici nu au apărut. Oamenii ăștia se uită la Rădoi cu teamă. De ce? Pentru că el a fost mai tare decât miniștrii, decât prim-miniștrii. E normal atunci să se întrebe unde este autoritatea statului.

De asta este important să nu negociem legea.

Din informațiile pe care le am, erau oameni care nu aveau legătură cu mertroul. A fost o acțiune ilegală complet”, a declarat ministrul.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: