Stiri

Asociația Bucharest Tourism Board se va ocupa de promovarea turistică a Bucureștiului

10 mai 2021 2 min

Asociația Bucharest Tourism Board se va ocupa de promovarea turistică a Bucureștiului

Reading Time: 2 minute

Asociația Bucharest Tourism Board a primit buget pentru promovarea turistică a capitalei în cadrul Bugetul Primăriei Municipiului București, aprobat pe 7 mai.

„Vom colabora îndeaproape cu Direcția Cultură, Învățământ, Turism din cadrul Primăriei Municipiului București și vom stabili împreună ideile și proiectele care vor fi implementate, cel mai sigur, în 2022. Suntem convinși că Bucharest Tourism Board va constitui baza viitoarei Organizații de Management al Destinației (OMD) pentru București.”

Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR) și vicepreședinte al Bucharest Tourism Board

Proiectele prioritare ale Bucharest Tourism Board

Asociația are deja o listă de priorități pentru care așteaptă alocarea banilor:

  • crearea site-ului oficial de promovare turistică a Bucureștiului
  • crearea unei platforme în care să poată fi încărcate și gestionate toate evenimentele, de orice tip, relaționate de București, indiferent de inițiatorul sau de organizatorul evenimentului
  • crearea de aplicații mobile care să poată pune în valoare turismul local
  • lobby pentru crearea unui Centru de Conferințe multifuncțional în București
  • Bucharest City Pass, cardul turistic al Capitalei, cu reduceri și acces la transport, muzee, obiective turistice
  • puncte de informare turistică

Bucharest Tourism Board va coordona toate activitățile de promovare ale destinației, respectiv stabilirea obiectivelor și a planurilor de implementare în acest sens.

„Suntem bucuroși să vă anunțăm că în cadrul Bugetului consolidat a fost aprobat și un buget pentru Bucharest Tourism Board, pentru promovarea turistică a Municipiului București. Promovare de care este nevoie mai mult ca oricând. Astfel, vom putea implementa, pas cu pas, strategiile și proiectele privind promovarea si dezvoltarea turistică a Capitalei.”

Lucian Boronea, președintele interimar al Bucharest Tourism Board

Înființată în urmă cu 8 ani, Bucharest Tourism Board este o asociație menită să coordoneze eforturile tuturor actorilor implicați în promovarea destinației turistice București.

Membrii fondatori ai asociației sunt: Municipiul București, Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM, Compania Națională Aeroporturi București, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) și SKAL International București.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: