Business Stiri

Asociația Oamenilor de Afaceri din România acuză guvernul că pune bețe-n roate implementării PNRR

10 sept. 2021 < 1 min

Asociația Oamenilor de Afaceri din România acuză guvernul că pune bețe-n roate implementării PNRR

Reading Time: < 1 minut

Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) acuză guvernanții României că ignoră interesul public și prioritățile economice și sociale actuale.

Potrivit AOAR, în plină criză politică, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat întreruperea procedurilor de concurs aflate în derulare, pentru PNRR și programele operaționale, ceea ce poate duce la un blocaj instituțional major și întârzia implementarea.

„Momentul în care efectele jocului politic devin nocive pentru societate și economie, depășindu-se limitele rezonabilului, reprezintă un semnal de alarmă pentru țară”, se arată într-un comunicat al Asociației.

În pragul aprobării oficiale a PNRR de către Comisia Europeană, această măsură poate pune sub semnul întrebării capacitatea României de a implementa un set esențial de reforme, pentru care se află deja în contratimp.

Potrivit AOAR, continuitatea instituțională și urmărirea constantă a interesului public trebuie să prevaleze în fața oricărui interes politic, indiferent de partidul sau coaliția aflate la guvernare.

Măsura luată de MIPE riscă să împiedice atingerea primelor ținte din plan și să ducă la blocarea ulterioară a PNRR din cauza incapacității instituționale.

Asociația Oamenilor de Afaceri din România recomandă respectarea calendarului și a procedurilor, in vederea operaționalizării PNRR, pentru ca MIPE să poată pregăti în mod adecvat structurile și echipele necesare implementării proiectelor majore de țară.

Foto: 192104413 © Liskonogaleksey | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: