Management Stiri

MBA pentru industria frumusetii

11 iun. 2015 2 min

MBA pentru industria frumusetii

Reading Time: 2 minute

Scoala franceza de moda si de management in domeniul luxului IFA PARIS lanseaza un nou MBA Perfume & Cosmetics Management.

Programul dureaza 15 luni (2300 de ore de curs), va incepe in luna octombrie la Paris si este in totalitate in limba engleza. Acesta a fost conceput de catre experti din domeniu, cu obiectivul de a permite viitorilor absolventi cunoasterea instrumentelor tehnice, dar si manageriale si antreprenoriale necesare pentru a reusi in aceasta industrie.

Costul programului este de 15.800 de euro, insa exista si posibilitatea unor burse.  

Studentii admisi vor studia primele 6 luni ale programului la Paris, apoi urmatoarele la Shanghai. Ultimul trimestru din acest program de 15 luni este dedicat proiectului “Capstone”, un proiect final pentru care fiecare student poate sa aleaga un loc si un subiect personal. 

“Programul MBA in Perfume & Cosmetics Management se inscrie pe linia altui MBA pe care il oferim, MBA Luxury Brand Management. Dorim sa recrutam potentiali manageri, dar si esteti pasionati de sectorul frumusetii”, explica Jean-Baptiste Andreani.

Programul MBA in Perfume & Cosmetics Management se adreseaza detinatorilor unei diplome de licenta sau de Bachelor (BBA, BCOM, BDES) care au minimum 3 ani de experienta profesionala in domeniul modei, luxului, designului sau al artei si un foarte bun nivel de cunoastere a limbii engleze. 

Piata globala a parfumeriei este evaluata la 28 de miliarde de dolari, cu o crestere constanta care ar trebui sa atinga 45,6  miliarde de dolari pana in 2018. Jean-Luc Ansel, Directorul  Cosmetic Valley din Franta afirma ca piata mondiala de cosmetice urmeaza sa creasca cu 40% pana in 2030, ceea ce presupune si o crestere importanta a numarului de locuri de munca in acest domeniu. Dupa cum subliniaza Patrick Kouzmine-Karavaïeff, directorul IFA Paris, “este un sector promitator si avem sansa de a avea in Franta nume mari ca LVMH si L’Oréal, dar in acelasi timp si o multime de artizani-creatori. Dupa studiile noastre, intreprinderile din sector sunt in cautare de lideri capabili sa aiba o viziune globala asupra activitatii lor. Pentru a raspunde la aceasta cerere, am infiintat programul MBA in Perfume & Cosmetics Management, in care ne punem multe sperante.”

IFA Paris a fost fondata in 1982. Institutia are 1000 de studenti si campusuri la Paris, Shanghai si Istanbul si se adreseaza studentilor din lumea intreaga interesati de o cariera internationala. Inregistrata la Academia Paris sub tutela Ministerului francez al Educatiei si Cercetarii, IFA Paris este de asemenea afiliata la Campus France, agentia nationala franceza pentru promovarea invatamantului superior. 

Video de prezentare a programului:

Interviu cu Jean-Baptiste Andreani, Directorul programelor de nivel masterat la IFA Paris

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: