Lifestyle Stiri

Atractia Londrei

10/07/2014 2 min read

Atractia Londrei

Reading Time: 2 minute

Pentru a treia oara in patru ani, Londra se afla pe locul intai in preferintele turistilor straini, conform raportului Master Card Global Destination Cities Index, ce ofera un clasament al celor mai vizitate 132 de orase, din intreaga lume. ­

Conform studiului, se estimeaza ca Londra va primi 18,7 milioane de vizitatori straini in 2014 – cu 300.000 mai multi decat destinatia aflata pe primul loc in 2013, Bangkok.

Pe urmatoarele locuri, se afla Bangkok (18,37 milioane de vizitatori), Paris (15,57 milioane de vizitatori), Singapore (12,47 milioane de vizitatori) si Dubai (11,95 milioane de vizitatori)

Bucurestiul ocupa pozitia 90 in clasament, cu un numar de vizitatori straini estimat la 928.028 in 2014 si cheltuieli totale ale acestora in valoare de 391 de milioane de dolari.

Asia/Pacific gazduieste jumatate dintre destinatiile din Top 10.

Anul acesta, 67% dintre vizitatorii straini ai Londrei provin din celelalte orase europene – un indicator clar de reviriment al economiei Europei.

Lima si-a consolidat titlul de orasul cu cea mai rapida crestere din regiune, obtinut in 2013, ocupand si de aceasta data cel mai inalt loc dintre orasele din America Latina.

Dubai este unul dintre orasele cu cea mai rapida rata de crestere din Top 10 global, pe cale sa depaseasca Parisul sau Singapore in urmatorii cinci ani.

America de Nord si-a pastrat o pozitie relativ constantainca din primii ani ai Indexului, Chicago obtinand titlul de orasul cu cea mai rapida crestere din America, in acest an.

MasterCard Index of Global Destination Cities clasifica orasele din punct de vedere al numarului total de sosiri ale vizitatorilor straini si al cheltuielilor realizate in afara granitelor tarii, de aceiasi vizitatori, in orasele de destinatie.

Sunt utilizate informatii publice pentru a determina numarul de sosiri ale vizitatorilor straini si cheltuielile in fiecare dintre cele 132 de orase, folosind algoritmuri personalizate. Se acorda o atentie speciala eliminarii efectului unor orase ca Singapore, Amsterdam si Frankfurt, care sunt puncte de legatura si pot altera rezultatele.

Indexul si rapoartele care il insotesc nu se bazeaza pe volume MasterCard sau date de tranzactionare.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă