Creativitate CSR Stiri

Au început înscrierile la Ziua generaţiei Z – Academie digitală şi laborator de idei pentru tinerii români

16 mart. 2021 2 min

Au început înscrierile la Ziua generaţiei Z – Academie digitală şi laborator de idei pentru tinerii români

Reading Time: 2 minute

Fundaţia C.A.E.S.A.R. lansează proiectul “Ziua generaţiei Z” – o academie digitală succedată de un laborator de idei şi inițiative, prin care tinerii români pot primi sprijin pentru a-și materializa visul pentru viitorul României, în cinci domenii importante pentru societatea românească: educaţie, sănătate, cultură, energie şi mediu, smart cities.

În contextul pandemiei de COVID-19, tinerii lumii sunt mai mult ca oricând în dificultatea de a-și contura viitorul. Ziua generaţiei Z este un proiect care își dorește să pună la îndemâna tinerilor Z, tineri până în 25 de ani, instrumentele necesare pentru a materializa ideile frumoase care au nevoie de sprijin concret și de direcție.

„Educarea formală și non-formală, cu sens și relevantă, a tinerilor României este cea mai sigură și importantă sursă de oxigen a României de mâine. Prin Ziua generației Z vrem să creăm un sistem de sprijin pentru tinerii români, să identificăm ambasadorii generației Z și să le susținem vocea, acum când își doresc să contribuie la crearea schimbării de pe buzele tuturor”.

Elena Kuji Buteică, coordonator proiect, Ziua generaţiei Z

Proiectul are două etape: (A) academia digitală și (B) laboratorul de idei și inițiative.

Prin (A) academia digitală, Ziua generației Z ajută tinerii să-și articuleze coerent şi frumos poveștile şi să cunoască instrumentele cu care pot dezvolta şi implementa o idee. Printre cursurile predate se numără: storytelling, story sharing, romgleză – greșeli frecvente în traducerea sintagmelor din limba română în limba engleză, branding, agile project management ș.a., la care se adaugă un pachet de testări psihometrice și tehnici de dezvoltare personală. În cadrul (B) laboratorului de idei și inițiative, participanții vor fi împărțiți în echipe pentru a dezvolta proiecte menite să rezolve sau să îmbunătățească situații întâlnite în cele cinci domenii deja amintite: educaţie, sănătate, cultură, energie şi mediu, smart cities.

Printre trainerii deja confirmaţi ai academiei digitale, anunţăm reprezentanţi de seamă ai societăţii româneşti precum: Cătălin Ştefănescu, jurnalist şi gazda emisiunii Garantat 100%, Iulia Stănescu, Digital Marketing Consultant şi co-organizator SocialPedia, Eugen Coandă, expert în filozofia Lean-Agile şi product management şi Mia Munteanu, antreprenor în industria creativă.

Condiţii de participare în proiectul “Ziua Generaţiei Z”

Tinerii până în 25 de ani, care îşi doresc să contribuie la viitorul României. Pentru înscriere, candidaţii trebuie să pregătească:

● O fotografie portret;
● CV
● Un eseu de maximum 500 de cuvinte cu titlul „Visul meu pentru România”, în care să argumenteze cum ar rezolva o problemă a țării sau cum ar schimba lucrurile într-un domeniu;
● Un video de maximum 2 minute în care să explice de ce consideră că proiectul Ziua generației Z este potrivit pentru ea/el

15 aprilie 2021 este termenul limită de primire a înscrierilor pentru proiectul “Ziua generaţiei Z”. Numărul de locuri este limitat, iar participarea este 100% gratuită.

Mai multe informaţii despre proiect, puteţi afla accesând www.ziuageneratieiz.ro

Partenerii proiectului: Editura Litera, Poieni, RightFit, TikTok, 4gile Minds, Doza zilnică de gramatică, Revista Biz, Rotary Nord, Cuibul Artiştilor.

One Comment
  1. Te mai poţi înscrie la Ziua generaţiei Z – academie digitală şi laborator de idei pentru tinerii români din țară şi din diaspora - Revista Biz
    […] Steve Jarding, profesorul anului la Harvard va deschide proiectul „Ziua generaţiei Z” […]

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: