Lifestyle Stiri

Au început înscrierile pentru premiile Festivalului Superscrieri

9 oct. 2019 2 min

Au început înscrierile pentru premiile Festivalului Superscrieri

Reading Time: 2 minute

Se apropie cea de-a 9 a ediție a Festivalului Superscrieri, într-un nou format, dar cu aceeași misiune de a reuni scriitori și cititori deopotrivă. Competiția se va desfășura la finalul lunii martie 2020, pe parcursul a două zile și va premia cele mai bune materiale de presă din 2019, efortul de documentare din spatele acestora și modul în care servesc interesul public.

Despre premii, președintele juriului a spus că se vor oferi 30, dintre care: premii I de categorie în valoare de 800 euro, susținute de FAN Courier, Kaufland, ERSTE Asset Management, Enel România, premii speciale susținute de Romanian Bussiness Leaders (premiul cel mare, Superscrierea Anului, 1.500 euro), Orange România și Bitdefender.

“De ce citim?” este tema principală pe care festivalul o abordează, o celebrare a cititului deoarece fără cititori n-ar exista scrieri. Nu poți povesti fără a citi, tot așa cum nu poți fi un bun scriitor fără să fii un bun cititor.

Realizat cu sprijinul Fundației Friends for Friends, festivalul va cuprinde ateliere, masterclass-uri, expoziții, proiecții de film, un Cerc al Donatorilor și alte activități dedicate publicului care este interesat de modalitatea în care funcționează jurnalismul și ce plus de valoare poate aduce cititorului.

Pentru a participa la competiție, autorii sunt invitați să își înscrie lucrările la cele 6 categorii: Reportaj, Investigație, Portret, Opinie, TV&video-jurnalism și Fotojurnalism sau Fotografie de news și Fotografie documentară, până pe 10 ianuarie, completând formularul pe site.  

Emilia Șercan, în calitate de președinte, Mona Dîrțu, Irina Păcurariu, Cătălin Tolontan, Vlad Stoicescu, Paul Radu, Florin Negruțiu, Dan Duca, Oana Giurgiu, Marius Comper, Robert Schwartz, Paula Herlo, Georgiana Ilie, Ioana Moldovan, Ioana Cîrlig și Marko Risovic sunt cei care reprezintă juriul care va evalua materialele.

Gala de Premiere a Superscrierilor va încheia festivalul la Teatrul Național București.

Pe parcursul a 8 ediții, Festivalul Superscrieri a creat o tradiție din susținerea jurnalismului narativ și a scrierii creative de non-ficțiune în România, a susținut 30 de ateliere, a strâns peste 500 de participanți unici, cu aproximativ 2.000 de lucrări înscrise și a premiat peste 100 de câștigători, cu premii în valoare totală de 40.000 euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: