Antreprenori by eMAG Stiri

Au inceput inscrierile pentru Social Impact Award

27 mart. 2015 2 min

Au inceput inscrierile pentru Social Impact Award

Reading Time: 2 minute

Impact Hub Bucuresti impreuna cu Orange Romania si Fundatia ERSTE lanseaza cea de-a patra editie a Social Impact Award, competitia de antreprenoriat social pentru studentii din Romania.

Concursul incurajeaza tinerii sa dezvolte proiecte care, pe langa obtinerea unui profit, au impact pozitiv in societate. Prin intermediul acestei initiative, care anul acesta se desfasoara concomitent si in alte noua tari europene (Austria, Cehia, Croatia, Elvetia, Grecia, Macedonia, Rusia, Serbia si Slovacia), studentii au oportunitatea de a participa la seminarii de informare si de a cunoaste antreprenori sociali, inclusiv studenti castigatori la editiile precedente.

Evenimentele de prezentare vor avea loc in perioada 1 – 7 aprilie, in mai multe universitati din Bucuresti (Academia de Studii Economice, Universitatea Bucuresti, Universitatea Romano-Americana) participarea fiind gratuita pentru studenti, pe baza inscrierii online in sectiunea http://socialimpactaward.ro/evenimente/. Data limita pentru inscrierea ideilor in competitie este 22 aprilie 2015.

De la reducerea saraciei, sanatate, educatie, mediu, dezvoltare comunitara, pana la tehnologii de informare si de comunicare, drepturile omului, egalitatea de sanse, studentii, organizati in echipe de maximum cinci persoane, isi pot alege orice tema pentru a dezvolta o idee de afacere sociala, atata vreme cat ea este relevanta pentru comunitatea in care se doreste implementarea sa.

10 idei dintre cele inscrise in competitie vor fi preselectate pentru a participa la o perioada de accelerare a dezvoltarii ideii lor de afaceri.

In perioada 27 aprilie – 28 mai, reprezentanti ai fiecarei echipe de studenti vor participa la seminarii pregatitoare (ce acopera cunostinte de baza in arii precum marketing si promovare online, finante, definirea unui model de afaceri sau realizarea unor prezentari captivante), vor avea acces la comunitatea si spatiul de coworking al Impact Hub Bucuresti, iar un antreprenor le va oferi mentorat in testarea si validarea ideii.

Cele 10 idei finaliste vor fi evaluate la sfarsitul lunii mai de un juriu multidisciplinar cu experienta  in diverse domenii de activitate, dar cu interese comune in zona de antreprenoriat social. Printre membrii juriului se regasesc: Alina Stan (CSR Officer Orange Romania), Tincuta Apateanu (fondatoarea Asociatiei Edusfera), Diana Certan (Chief Operations Officer, Fundatia Noi Orizonturi) Vlad Craioveanu (Co-Fondator Impact Hub Bucuresti), Ciprian Stanescu (Director Corporate Affairs, Institutul Aspen Romania), Orlando Neagoe (Coordonator Romano-Cher KCMC) sau Bogdan Braicu (Project Manager Ewopharma). De asemenea, publicul isi va putea vota favoritul in cadrul unei etape online.

Castigatorii din Romania vor primi patru premii: trei premii in urma evaluarii juriului (3 x 5000 lei) si un premiu de popularitate – 3000 de lei pe baza votului online din perioada 11-27 mai 2015.

In afara premiilor in bani, reprezentantii proiectelor castigatoare vor beneficia de abonamente la Impact Hub Bucuresti in perioada iunie – august 2014.

Competitia a fost lansata in 2009 in Austria de catre Institutul de Antreprenoriat Social si Inovatie al Facultatii de Stiinte  Economice si Administrarea Afacerilor din Viena.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: