Finanțe Stiri

Efectul Solvency II asupra pietei de RCA

10/02/2016 < 1 min read

Efectul Solvency II asupra pietei de RCA

Reading Time: < 1 minut

Regulile si transparenta prevazuta de Directiva Solvency II vor sustine si reconstructia pietei asigurarilor obligatorii auto, care a ramas prea mult timp neperformanta, a declarat presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, intr-o conferinta de presa organizata de ASF si Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).

„Anul 2016 este un an de tranzitie din perspectiva Solvabilitate II, de ajustare cantitativa si calitativa. E un mecanism de reglare a indicatorilor financiari. Nu mai exista un impact major la nivel de capitalizare. Solvabilitate II inseamna reguli uniforme la nivel european. Regulile si transparenta vor sustine si reconstructia pietei de RCA, ramasa prea mult timp neperformanta”, a spus Negritoiu, citat de Mediafax. Acesta a punctat ca majorarea tarifelor la RCA nu are legatura cu cerintele Solvabilitate II (Solvency II).

Seful ASF a arata ca Directiva Solvabilitate II nu trebuie interpretata ca o crestere a primelor, ci mai degraba cu asezarea regulilor jocului. Misu Negritoiu spus ca piata asigurarilor este masiv dependenta de cele auto, iar acest lucru ar trebui sa se schimbe prin lansarea de produse variate.

Implementarea directivei Solvabilitate II reprezinta, in opinia sefului autoritatii, un eveniment istoric, nu doar pe piata romaneasca, ci si pe cea europeana.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă