Analize Special

Avertisment ONU: Din cauza pandemiei, riscăm o foamete de proporții biblice

22 apr. 2020 < 1 min

Avertisment ONU: Din cauza pandemiei, riscăm o foamete de proporții biblice

Reading Time: < 1 minut
Lumea riscă să treacă printr-o foamete „de proporții biblice”, cauzată de pandemia de coronavirus, a avertizat 
David Beasley, șeful Programului alimentar mondial. Potrivit oficialului ONU, este necesară o acțiune urgentă pentru a evita o catastrofă, în condițiile în care populația care suferă de foame sar putea crește în perioada următoare de la 135 de milioane de persoane la peste 250 milioane.
 
Cei mai expuși riscului sunt locuitorii din țări afectate de conflicte, criză economică și schimbări climatice, precum Yemen, Republica Democrată Congo, Afganistan, Venezuela, Etiopia, Sudanul de Sud, Sudan, Siria, Nigeria și Haiti.
 
Chiar înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, unele părți din Africa de Est și Asia de Sud se confruntau deja cu deficiențe alimentare severe cauzate de secetă și de cele mai grave invazii de lăcuste din ultimii zeci de ani. De asemenea, în Sudanul de Sud, 61% din populație a fost afectată de criza alimentară anul trecut.
 
Adresându-se Consiliului de Securitate al ONU în cadrul unei video-conferințe, David Beasley a spus că lumea trebuie „să acționeze rapid și cu înțelepciune”.

„Am putea fi confruntați cu o foamete cu proporții biblice, în câteva luni (…) Adevărul este că nu avem mult timp de partea noastră”, a precizat oficialul ONU, citat de BBC.

Într-un apel la acțiune imediată, Beasley a adăugat: „Cred că, prin experiența și parteneriatele noastre, putem reuni echipele și programele necesare pentru a face ca pandemia Covid-19 să nu devină o catastrofă a crizei umanitare și alimentare”.

 
Foto: © Sjors737 | Dreamstime.com
 
 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: