Companii

Bill Gates versus Candy Crush: Microsoft cumpără Activision Blizzard cu aproape 70 mld. $

Reading Time: 2 minute

Gigantul tech Microsoft a anunțat un plan de achiziție a unui gigant din gaming, Activision Blizzard, într-un acord de 68,7 miliarde de dolari.

Printre cele mai cunoscute titluri ale Activision Blizzard se numără Call of Duty, World of Warcraft, Diablo, dar și popularul joc mobil Candy Crush Saga.

Este una dintre cele mai mari achiziții din lumea tehnologiei din ultimii ani, care întărește poziția Microsoft în zona de gaming, unde are o prezență puternică prin Xbox. Astfel, Microsoft ar deveni al treilea jucător de pe piața globală de gaming, după chinezii de la Tencent și japonezii de la Sony. Achiziția trebuie aprobată de autoritățile de reglementare, urmând să fie finalizată în 2023 dacă nu apar probleme.

„Credem că succesul creativ și autonomia trebuie să meargă mână în mână cu tratarea cu respect a fiecărei persoane. Toate echipele și toți liderii trebuie să respecte acest principiu. Vom extinde cultura noastră de incluziune proactivă și la echipele extraordinare ale Activision Blizzard.”

Phil Spencer, CEO Microsoft Gaming

Microsoft ar adăuga aproape 400 de milioane de jucători activi lunar în comunitatea Activision Blizzard în urma achiziției.

În ultimii ani, Microsoft a pus tot mai mult accentul pe gaming, mai ales că în pandemia industria jocurilor video a cunoscut o creștere importantă.

În ianuarie 2021, veniturile Microsoft din gaming au depășit pentru prima oară 5 miliarde de dolari, mai ales datorită cererii foarte mari pentru consolele sale Xbox Series X și Series S.

Probleme de cultură internă la Activision Blizzard

Achiziția vine, însă, la pachet cu ceva probleme. Bobby Kotick, CEO al Activision Blizzard, a fost acuzat de unii angajați că nu ia măsuri în cazurile de hărțuire și discriminare din companie. Potrivit anunțului oficial, Kotick ar urma să rămână în funcție.

În august 2021, Departamentul pentru Echitate la locul de muncă din California a intentat proces contra Activision Blizzard, acuzând că femeile angajate în companie sunt discriminate, hărțuite sexual și nu sunt plătite la același nivel cu bărbații. Mai mult, conducerea și departamentul de HR ar cunoaște aceste practici și nu iau măsuri pentru remedierea situației. Președintele Activision de la acea vreme, J. Allen Brack, și-a dat demisia în urma acuzațiilor și compania a angajat o firmă externă să investigheze acuzațiile.

Gabriel Barliga

Recent Posts

Glovo: Ce deserturi au comandat românii în zilele de Paște 

Glovo, platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse, a realizat o analiză privind cele mai comandate…

28 de minute ago

Iberdrola părăsește România, după ce a vândut Eolica Dobrogea One către Premier Energy Group, pentru 88 mil. euro

Spaniolii de la Iberdrola au vândut compania Eolica Dobrogea One, producător de energie eoliană cu o capacitate de 80 MW,…

29 de minute ago

TAROM va primi ajutor financiar din partea statului român în valoare de peste 95,3 mil. euro

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române, TAROM, va primi un ajutor financiar din partea statului român, în valoare de aproximativ…

33 de minute ago

Extinderea startup-ului theCoRD vizează 10 țări până la finalul lui 2024

Startup-ul românesc theCoRD, care a lansat o soluție AI de team coaching estimează că, până la finalul anului, produsul său…

43 de minute ago

HP a lansat noul laptop de gaming OMEN 17

HP continuă să își extindă și să își perfecționeze portofoliul de gaming pentru a satisface nevoile tuturor jucătorilor. Noul laptop…

54 de minute ago

Librăria online Librex a vândut 5.000 de cărți printr-un algoritm AI de recomandări

Librăria online Librex a vândut 5.000 de cărți prin algoritmul AI de recomandări de produse dezvoltat de Aqurate, de la…

o oră ago