Blog

#BizAustria, la start

26 ian. 2016 2 min

#BizAustria, la start

Reading Time: 2 minute

Dupa cinci ani de mers prin diverse orase ale lume, am crede ca nimic nu ne mai poate surprinde, insa mereu, fiecare oras reuseste sa ne impresioneze intr-un mod aparte.

La fel se intampla acum in Viena, a sasea destinatie pe harta Biz World, unde pentru o saptamana ne-am mutat redactia.

12509005_10208611468113712_1406709627205398553_n

Am inceput in forta inca din prima zi, la scurt timp dupa ce am aterizat la Viena, cu interviuri la sediul Coca-Cola, unde l-am intalnit pe Adrian Cernautan, romanul care conduce operatiunile Cola-Cola in Austria, la Immofinanz si la Swarovski Kristallwelten Store, unde am avut placerea sa discutam despre fascinanta lume a cristalelor cu Stefan Isser, Managing Director D. Swarovski Tourism Services.

Ziua am incheiat-o cu o vizita in impresionantul Erste Campus, noul sediu in care s-au investit 300 de milioane de euro. Proiectata de arhitectii Marta Schreieck si Dieter Henke, de luna viitoare in cladire vor lucra toti ce 5.000 de angajati ai bancii, din cele 22 de filiale existente in Viena. 24 de sali de conferinta, 5 restaurante, o cafenea, o gradinita si un lounge cu o extraordinar de frumoasa panorama sunt cateva dintre detaliile care fac din noul sediu o atractie pentru mediul de business.

A doua zi a continuat si mai intens cu opt interviuri si sedinte foto la Pedersen & Partners, Raiffeisen Bank unde l-am intalnit pe Karl Sevelda, CEO-ul bancii, Demner, Merlicek & Bergmann, cea mai mare agentie independenta de publicitate si o legenda a advertisingului din Austria, BenQ, Julius Meinl, Immofinanz si Biroul Regional de Turism al Austriei. Totul a mers ceas, contra cromometru, asta datorita planificarii din avans a intalnirilor, dar si gratie  rigorii austriece. Rigurosi si punctuali, austriecii ne-au impresionat si prin caldura si deschiderea cu care ne-au primit. Cat despre oras, ii descoperim pas cu pas comorile arhitectonice si experimentam atmosfera de metropola in care traditia culturala si aerul cosmopolit nu se exclud, ci dimpotriva se potenteaza reciproc. 

Acesta este doar inceputul, incursiunea vieneza continua pana la finalul saptamanii.

#BizAustria este un proiect Biz realizat in parteneriat cu ‪#‎BCR ‪#‎AustrianAirlines‪#‎RaiffeisenBank si ‪#‎Eurolines.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: