Stiri Tech

PayU preia Red Dot Payment și se extinde în Asia de Sud-Est

5 iul. 2019 2 min

PayU preia Red Dot Payment și se extinde în Asia de Sud-Est

Reading Time: 2 minute

PayU, divizia de plăți și fintech a Naspers, a anunțat astăzi achiziționarea unui pachet majoritar de acțiuni în Red Dot Payment, un furnizor de soluții de plată online pentru piața din Asia de Sud-Est. Cu această tranzacție, PayU se extinde în regiunea Asia de Sud-Est și aduce suma totală investită în ultimii trei ani în achiziții și fuziuni la 700 milioane de dolari.

În termenii acordului, PayU a achiziționat un pachet majoritar de acțiuni în cadrul RDP într-o tranzacție de evaluare a companiei la 65 de milioane de dolari. Fondatorul va continua să păstreze un pachet de acțiuni în companie, iar ceilalți acționari majoritari vor ieși. Evolve Capital Asia a acționat în calitate de consilier financiar exclusiv al fondatorului și al vânzătorilor de acțiuni.

Înființată în 2011 de un grup de experți în plăți de la diverse companii din industrie din topul Fortune 500, RDP a devenit cea mai mare și cea mai de încredere companie fintech de soluții de plată online din Singapore, furnizând soluții de plată pentru toate companiile din Asia și de pretutindeni. Cu o prezență din ce în ce mai extinsă în Asia de Sud-Est, inclusiv birouri în Indonezia și Thailanda, RDP s-a axat pe verticale în plină expansiune, cum ar fi retailul online, ospitalitatea, caritatea, livrarea de alimente și multe altele.

Potrivit unui studiu Google-Temasek, Asia de Sud-Est este una dintre piețele de plăți digitale cu cea mai rapidă creștere din lume și se așteaptă să se tripleze până la un volum total al plăților de 240 de miliarde de dolari până în 2025. Regiunea găzduiește deja 350 de milioane de utilizatori de internet din șase cele mai mari țări, depășind astfel numărul populației din Statele Unite și prezentând un imens potențial de afaceri pentru comercianții globali. Cu această achiziție, PayU creează cu succes o propunere câștigătoare pentru comercianții globali prin integrarea platformelor RDP în PayU HUB. PayU poate acum să construiască unul dintre cele mai bune produse pentru extinderea transfrontalieră, oferind mai multe metode alternative de plată și o mai mare conectivitate locală.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: