BizRemote by certSIGN Finanțe

BizRemote: ANAF anunță măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri

16 mart. 2020 < 1 min

BizRemote: ANAF anunță măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri

Reading Time: < 1 minut

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat, astăzi, într-un comunicat de presă că a pregătit o serie de măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri, având în vedere contextul economic dificil cauzat de răspândirea infecției cu virusul COVID-19.

Cele mai importante măsuri sunt:

  • Se amână termenul de depunere a declarațiilor fiscale de la 25 martie 2020 până la data de 25 aprilie 2020.
  • Suspendarea sau, după caz, neînceperea executării silite a creanțelor bugetare. În acest sens, nu se mai emit somații, popriri asupra disponibilităților bănești și a veniturilor urmăribile și nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor. Excepție fac sumele provenite din hotărârile judecătorești pronunțate în materie penală.
  • Rambursarea TVA, în cursul lunii martie, pentru toate deconturile soluționate și pentru care s-au emis decizii de rambursare la zi.
  • Implementarea unui nou mecanism de rambursare a TVA, care vizează soluționarea cu celeritate a deconturilor, începând cu data de 1 aprilie 2020.
  • Suspendarea acțiunilor de control fiscal (a inspecțiilor fiscale, a controalelor antifraudă) cu excepția verificărilor ce pot fi efectuate de la distanță, precum și a cazurilor de evaziune fiscală, acolo unde sunt indici în acest sen.
  • Suspendarea acțiunilor antifraudă privind Filtru II și a activităților specifice din Punctele de Trecere a Frontierei cu Ungaria și Bulgaria.

Măsurile vor fi aplicate atât în perioada în care în România este declarată starea de urgență, cât și pentru o perioadă de 30 de zile de la încetarea acestei stări.  

Pentru mai multe știri, informații și sfaturi pentru companii legate de continuitatea businessului în condițiile actualei pandemii COVID-19 accesează secțiunea specială BizRemote.

Credit foto: ID 118638168 © Cheryl Fleishman | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: