Companii Digital Finanțe Marketing

WebDo, platforma web de la Qbis a atras investiții de 4 milioane lei

11 sept. 2019 3 min

WebDo, platforma web de la Qbis a atras investiții de 4 milioane lei

Reading Time: 3 minute

Qbis lansează o platformă web cu servicii digitale de marketing integrate, platformă care se adresează antreprenorilor și IMM-urilor. WebDo a fost realizat în 20 de luni de către o echipă de specialiști IT din România, cu o investiție de 4 milioane lei, din care 2,5 milioane lei provin din fonduri europene ale programului de Instrumente Structurale 2004-2020.

WebDo este o platformă dedicată antreprenorilor și IMM-urlor oferind soluții integrate pentru prezența online a unui business: domeniu, hosting, blog, analiza traficului și a conținutului, aplicații de marketing,  newsletter, sondaje, eDetailing – suport și o echipă de designeri dedicată.

Începând cu 1 septembrie, platforma WebDo este disponibilă pentru utilizatori din toată lumea, în variantă beta. Dezvoltarea platformei a fost realizată în cadrul proiectului “Crearea unei platforme cloud pentru aplicații software”, proiect cofinanţat de Uniunea Europeana prin FEDR.

Platforma web intră în competiție directă cu topul soluțiilor similare de pe piața internațională, reprezentând o variantă mai accesibilă atât din punct de vedere al prețului, cât și al funcționalităților.

“Suntem orientați către piața internă, dar mai ales către piețele emergente, unde observăm o dinamică deosebită în zona de online. Asia, Africa, America de Sud sunt piețe unde micii antreprenori și IMM-urile caută să-și extindă business-ul în zona de online, consolidându-și astfel poziția în piață. Așa cum am gândit soluția WebDo, aceștia au acces la o soluție completă și integrată pentru site-ul de prezentare și marketing digital aferent. Estimăm că în primul an circa 90% dintre clienți vor fi din Asia, iar în 3-5 ani piața locală va ajunge să reprezinte peste 30%”, a declarant Adrian Pătrașcu, administrator și director IT, QBis.

WebDo se diferențiază de competitor prin instrumentele de marketing pe care le oferă ca parte a soluției integrate. Platforma are o interfață user-friendly și poate gestiona complet atât crearea unui site, cât și trimiterea de newslettere, prezentări personalizare în sistem eDetailing sau crearea de sondaje. Website-urile pot fi create și gestionate de pe orice dispozitiv, fie acesta desktop, tablet sau smartphone.

“Ne dorim să oferim posibilitatea oricărui business owner sau freelancer să transforme o idee într-un website complet funcțional. Ne-am orientat către dezvoltarea în cloud pentru a fi cât mai aproape de tendințele în tehnologie, dorind totodată să oferim securitate la cel mai înalt nivel într-o variantă accesibilă pentru cei cu buget redus, dar ușor de gestionat, prin interfața integrată și user-friendly. Astfel, aplicații comune, precum un newsletter sau un web builder pot fi gestionate din același cont ca și tooluri mai specifice, cum ar fi eDetailing pentru covertirea leadurilor”,a completat Adrian Pătrașcu, administrator și director IT, QBis.

Pe lângă funcționalitatea soluțiilor oferite, designul a reprezentat o prioritate iar la dezvoltarea template-urilor a lucrat o echipă internațională, formată din specialiști din România, Marea Britanie, Brazilia și Ucraina, coordonată de un manager de proiect din echipa locală.

Totodată, site-urile crealizate prin platforma WebDo sunt optimizate SEO și vin cu variantă mobile-friendly integrată, indiferent de template-urile create.

“Platforma WebDo suplinește prin soluțiile oferite nevoia unei persoane dedicate care să gestioneze prezența online a unui business, de la partea tehnică la marketing, iar crearea site-ului și trecerea sa pe online durează câteva minute. Pentru personalizarea în detaliu a soluțiilor oferite, punem la dispoziție, la cerere, o echipă de designeri. Astfel, costurile implementării și administrării unui site sunt eficientizate la maximum de către business owner”, a mai precizat Adrian Pătrașcu, administrator și director IT, QBis.

Abonamentul pentru pachetul de soluții complete de la Qbis se poate achiziționa la prețul de 24 euro pe lună, deși utilizatorii își pot crea site-uri gratuit prin WebDo. În următoarea jumătate de an clienții WebDo vor avea la dispoziție și o platformă eCommerce, venind în întâmpinarea antreprenorilor din zona magazinelor online.

Qbis estimează recuperarea investiției în aproximativ 3 ani și apreciază un număr de 500 de utilizatori înregistrați până la finalul acestui an.

“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: