Finanțe BizRemote by certSIGN

BizRemote: Câți români vor intra în șomaj tehnic din cauza COVID-19

18 mart. 2020 < 1 min

BizRemote: Câți români vor intra în șomaj tehnic din cauza COVID-19

Reading Time: < 1 minut

Șomajul tehnic provocat de Coronavirus

Guvernul se pregătește pentru până la un milion de oameni trimiși în șomaj tehnic din cauza COVID-19 și estimează un vârf al crizei în aprilie.

Calculele și estimările Guvernului arată că în perioada următoare numărul de români care vor intra în șomaj tehnic va fi între 500.000 și 1 milion, a spus Ministrul de finanțe, Florin Cîțu.

„O parte din şomajul tehnic va fi susţinut de la buget (…) Avem facilități și pentru companii să rețină oamenii, dacă se poate. Acolo unde pot să rețină oamenii îi vom scuti de plata impozitelor. Încercăm să facem pentru companii o motivare să nu trimită toți oamenii în șomaj tehnic, ca să poată să se reorienteze”, a declarat Florin Cîțu, la Digi 24.

Reprezentanții Dacia au anunțat astăzi încetarea a activităţii celor 14.000 de lucrători din fabrică, de joi, pentru protejarea sănătăţii angajaţilor.

De asemenea, angajaţii fabricii Ford de la Craiova vor intra în şomaj tehnic începând de joi şi vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază.

Pentru mai multe știri, informații și sfaturi pentru companii legate de continuitatea businessului în condițiile actualei pandemii de COVID-19 accesează secțiunea specială BizRemote.      

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: