BizRemote by certSIGN Stiri Tech

BizRemote: Specificul activității ANCOM nu permite telemunca

12 mart. 2020 2 min

BizRemote: Specificul activității ANCOM nu permite telemunca

Reading Time: 2 minute

ANCOM, arbitrul de pe piața telecom din România, nu are în momentul de față angajați care să lucreze de acasă deoarece specificul activității instituției nu permite prestarea activității în regim de telemuncă. „Un asemenea scenariu ar fi de natură să ne pună în imposibilitatea de a susține activitatea la nivel normal. Bineînțeles însă că urmărim evoluția situației și, dacă acest lucru se va impune, vom implementa, cu titlu temporar, o metodologie pentru lucrul la distanță în deplină
concordanță cu standardele privind securitatea cibernetică și GDPR”, ne-au precizat oficialii Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

La nivelul instituției a fost adoptat un plan de acţiuni pentru implementarea unor măsuri specifice în scopul limitării răspândirii noului tip de coronavirus. Astfel, până la data de 31 martie 2020, au fost limitate deplasările interne și externe care erau planificate a fi efectuate de către angajații ANCOM, fiind implementate, acolo unde a fost posibil, utilizarea mijloacelor de comunicații la distanță (audioconferințe, videoconferințe, skype) pentru limitarea întâlnirilor și a ședințelor.

De asemenea, începând de astăzi şi până la data de 31 martie, cu posibilitate de prelungire, au fost
sistate interacțiunile desfășurate la nivelul activității de relații cu publicul, solicitările informații de
interes public sau depunerea de petiții urmând a se transmite prin celelalte mijloace prevăzute de
legislația în vigoare.

Conform ultimelor dispoziții ale autorităților, programul de lucru al angajaților ANCOM a fost modificat în sensul flexibilizării acestuia pe trei paliere orare, respectându-se programul de 8 ore de muncă. Încă de la primele cazuri confirmate în România, „au fost intensificate măsurile de igienizare a spațiilor de lucru, iar angajații au primit periodic informări legate de măsurile de prevenție pe care trebuie să le adopte pentru a preveni răspândirea virusului”, arată reprezentanții ANCOM.

Pentru mai multe știri, informații și sfaturi pentru companii legate de continuitatea businessului în condițiile actualei pandemii COVID-19 accesează secțiunea specială BizRemote.

Foto: Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: