Finanțe Stiri

BNR a modificat prognoza de inflatie

9 feb. 2016 < 1 min

BNR a modificat prognoza de inflatie

Reading Time: < 1 minut

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a modificat la 1,4% prognoza privind rata inflatiei pentru finalul acestui an, in crestere cu 0,3 puncte procentuale fata de prognoza anterioara, de 1,1%, conform datelor prezentate de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, la conferinta de presa de prezentare a Raportului trimestrial asupra inflatiei.

Pentru 2017, BNR a prognozat o inflatie de 3,4%. Tinta bancii centrale este de 2,5%. “Proiectia indicelui preturilor de consum (IPC) ne arata doua lucruri: ca perioada de inflatie negativa este tranzitorie si rata anuala a inflatiei calculata pe baza indicelui preturilor de consum este prognozata la 1,4% la sfâsitul anului 2016 si se iese, deci, din inflatia negativa, si la 3,4%, adica aproape de limita superioara a intervalului pe care il tintim in ultima parte a anului 2017”, a spus Isarescu. El a precizat ca traiectoria ratei inflatiei IPC este afectata substantial de masurile fiscale care au vizat reducerea succesiva a impozitelor indirecte.

Consiliul de Administratie al BNR a analizat si aprobat, in sedinta din 5 februarie, Raportul trimestrial asupra inflatiei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: