Business Tech

Bogdan Pismicenco la Zilele Biz: Este mare nevoie de security awareness în cadrul tuturor companiilor

10/11/2020 2 min read

Bogdan Pismicenco la Zilele Biz: Este mare nevoie de security awareness în cadrul tuturor companiilor

Reading Time: 2 minute

Toată echipa de management trebuie să treacă prin training-urile legate de cybersecurity, ei au acces la toate documentele importante ale companiei, a spus Bogdan Pismicenco, Territory Sales Manager Romania, Bulgaria & Moldova Kaspersky, la Ziua dedicată Inovației din cadrul Zilele Biz.

”Este foarte important să se deruleze programe de training pe teme de cybersecurity, indiferent de mărimea companiei, fie că au 5 angajați sau 5.000 de angajați”, a declarat Bogdan Pismicenco.

Cercetările recente realizate de Kaspersky cu privire la starea securității în IT din cadrul organizațiilor au
arătat că Threat Intelligence se numără printre principalele investiții efectuate ca răspuns la o
situație în care este încălcată securitatea datelor. Acesta este cazul pentru 41% dintre corporații și 39%
dintre IMM-uri. Accesul gratuit la Portalul Kaspersky Threat Intelligence, care reunește toate informațiile operaționale ale companiei cu privire la amenințările cibernetice, oferă noi funcții privilegiate pentru utilizatorii înregistrați prin intermediul comunității. Aceștia vor putea să își conecteze aplicațiile prin intermediul API, și vor primi un număr limitat de rapoarte complete despre comportamentul unui fișier sau al unei adrese URL, folosind Cloud Sandbox. Pentru a crește confidențialitatea, a fost introdus și un mod special de trimitere, care permite verificarea, astfel încât rezultatele să nu fie disponibile pentru alții.

Capcane și securitate medicale

În ceea ce privește cele mai trendy teme exploatate de cyberinfractori, pe loc de frunte se află subiectele legate de pandemie : vaccinuri, anunțuri făcute de OMS, ce a mai declarat Arafat etc. Aceste subiecte sunt folosite de cyberinfractori pentru a distrage atenția și a avea acces la computerul victimei, a explicat Bogdan Pismicenco, Territory Sales Manager Romania, Bulgaria & Moldova Kaspersky.

De asemenea, pentru a ajuta instituțiile de sănătate să facă față presiunii fără precedent și pentru a atenua riscurile de securitate cibernetică care pot apărea în această perioadă, Kaspersky a pus la dispoziție, gratuit, soluțiile sale B2B, pentru o perioadă de șase luni. Acestea includ produse de protecție a infrastructurii de tip endpoint și cloud, cum ar fi Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced și Kaspersky Hybrid Cloud Security, SaaS endpoint protection – Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus etc.

Zilele Biz au loc între 9 și 13 noiembrie. Puteți urmări transmisia live pe pagina de Facebook a revistei Biz. Detalii despre eveniment puteți afla aici.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă