Finanțe Tech

Revolut face din august schimbări de comisioane pentru conturile gratuite

10 iun. 2020 2 min

Revolut face din august schimbări de comisioane pentru conturile gratuite

Reading Time: 2 minute

Platforma fintech Revolut, care are peste un milion de utilizatori în România, și-a anunțat clienții că va opera unele schimbări pentru conturile gratuite, începând cu 12 august 2020.

Printre schimbările anunțate, limita lunară pentru schimburile valutare urmează să scadă de la 20.000 la 5.000 de lei, peste această limită urmând să perceapă același comision de 0,5%, despre care utilizatorii vor fi informați în timpul realizării tranzacției. Conturile Premium și Metal vor avea în continuare schimburi valutare fără comisioane și fără prag.

În plus, pentru transferurile valutare realizate în weekend, comisionul crește de la 0,5% la 1% pentru principalele valute, Revolut spunând că măsura are drept scop acoperirea riscurilor sale la fluctuațiile piețelor valutare internaționale.

Plățile între utilizatori Revolut, transferurile bancare interne și în euro în Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA) rămân gratuite. Primul transfer lunar către un cont din afara țării va rămâne gratuit, dar următoarele vor fi comisionate cu 2,5 lei fiecare.

De asemenea, transferurile către o țară străină în altă monedă decât cea națională vor avea un comision de 15 lei pentru transferuri în dolari (dacă trimiteți, de exemplu, dolari în Brazilia) sau cu 25 de lei pentru transferuri în alte valute. Comisioanele vor fi prezentate transparent în aplicație înainte de efectuarea tranzacțiilor.

O altă noutate este posibilitatea de a solicita echipelor de suport anularea rapidă a plăților făcute din greșeală către alte conturi Revolut.

UPDATE

Oficialii Revolut au comentat pentru Biz noile termene și condiții, precizând că decizia a fost luată după ce s-a vorbit cu mii de utilizatori, care își doresc moduri mai bune de gestionare a banilor. Actualizarea aplicației Revolut s-a făcut în concordanță cu modul în care utilizatorii își doresc să o folosească și majoritatea modificărilor se aplică unor funcționalități pe care cei mai mulți utilizatori Revolut le folosesc rar.

„Vrem să le oferim utilizatorilor Revolut o singură platformă cu ajutorul căreia să își gestioneze întreaga viață financiară simplu și eficient, așa că am regândit aplicația astfel încât să le punem la dispoziție soluții practice și la îndemână pentru nevoile lor financiare de zi cu zi. Am gândit aceste modificări în concordanță cu ceea ce își doresc utilizatorii de la o aplicație pentru gestionarea banilor, bazându-ne pe datele care arată modul în care ei folosesc aplicația. Știm că utilizatorii își doresc să folosească Revolut nu doar atunci când călătoresc, ci zi de zi, pentru a-și controla mai bine cheltuielile. Prin urmare, investim în funcționalități care le aduc valoare zilnic și am lansat o nouă versiune a aplicației care face ca gestionarea banilor să fie mult mai ușoară”, a declarat Irina Nicoleta Scarlat, Head of Growth CEE – Revolut.

Dat fiind faptul că foarte puține persoane atingeau până în prezent limita gratuită de schimb valutar, reducem această limită la 5.000 RON lunar. Odată depășită această sumă, comisionul rămâne cel de 0.5%. Utilizatorii de abonamente Premium și Metal vor putea efectua în continuare schimburi valutare nelimitate, ca și până acum.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: