Finanțe Stiri

BT acorda IMM-urilor credite cu dobanda redusa

26 iun. 2015 < 1 min

BT acorda IMM-urilor credite cu dobanda redusa

Reading Time: < 1 minut

Banca Transilvania beneficiaza din partea Fondului European de Investitii (FEI) de o suplimentare de 13 milioane de euro in cadrul programului JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises). IMM-urile beneficiaza astfel prin BT de finantari suplimentare in valoare totala de 26 milioane euro, destinate investitiilor şi capitalului de lucru, cu urmatoarele avantaje pentru clienti: dobanda şi comisioane reduse la jumatate fata de nivelul pietei, respectiv cerinta de a avea garantii pentru doar 70% din valoarea imprumutului, anunta banca, intr-un comunicat de presa.

Programul este destinat IMM-urilor cu pana la 250 de angajati, cu o cifra de afaceri de pana la 50 milioane euro sau celor care au active de pana la 43 milioane euro.

Banca Transilvania a beneficiat anul trecut de 15 milioane euro in cadrul initiativei JEREMIE, BT dubland fondurile puse la dispozitia intreprinzatorilor eligiblili. Programul s-a bucurat de succes, suma fiind folosita integral, prin acordarea de credite in valoare de 30 milioane euro. Aproape 80% din aceasta suma a fost destinata proiectelor de investitii, iar aproximativ 20%, capitalului de lucru şi extinderii afacerilor.

Aproape 200 de IMM-uri, clienti ai Bancii Transilvania, au beneficiat pana acum de imprumuturi JEREMIE. Valoarea medie a creditelor acordate de BT intreprinderilor mici şi mijlocii este de aproximativ 170.000 euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: