Finanțe Stiri

BT cumpara Volksbank Romania

10 dec. 2014 2 min

BT cumpara Volksbank Romania

Reading Time: 2 minute

Banca Transilvania a semnat un angajament ferm pentru achizitionarea a 100% din actiunile Volksbank Romania de la Osterreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ BANK AG si WGZ BANK AG. Acest pas se inscrie in strategia bancii de a aduce valoare adaugata prin achizitii de banci si portofolii.

BT si Volksbank Romania vor functiona ca entitati bancare distincte in urmatoarele luni, pana la finalizarea formalitatilor legale si obtinerea tuturor aprobarilor aferente. Dupa inchiderea tranzactiei va incepe integrarea Volksbank Romania in structura BT.

“Achizitionarea Volksbank Romania este parte a strategiei de crestere si consolidare a BT si reafirma angajamentul bancii de a fi atat un jucator activ, cat si sustinator al economiei romanesti. Dupa integrare, avand in vedere cotele de piata ale celor doua banci, Banca Transilvania isi va continua planul de a ajunge pe locul 2 in topul bancilor din Romania. BT este bine capitalizata, are lichiditate mare, o cota de piata in crestere si rezultate financiare pozitive”, afirma Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania.

Banca Transilvania si Volksbank Romania sunt banci universale si au in comun modelul de business, categoriile de clienti carora li se adreseaza si piata autohtona. Ca rezultat al tranzactiei, BT isi propune armonizarea punctelor forte ale celor doua banci, pentru eficientizarea activitatii, costuri mai mici pentru clienti, retea mai mare de sedii si produse noi. In prezent, Banca Transilvania este cea mai mare institutie bancara cu capital privat majoritar romanesc si se afla pe pozitia a treia in topul bancilor din Romania, cu o cota de piata in functie de active de 9,7%, in crestere.

Consultantii Bancii Transilvania pentru aceasta tranzactie au fost: Legal – Casa de avocatura Peli Filip, Financiar – KPMG Romania, Investment Banking – VCP Vienna Capital Partners. In ceea ce priveste Volksbank, aceasta a avut ca si consultanti: Legal – Schoenherr si Asociatii, respectiv Investment Banking – Rothschild.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: